mladi dopisnik

Mladi smo čebelarili

24.10.2014 | 11:45 | Nika Nardin, Ema Fink in Tilen Blatnik, 7. r., OŠ Dolenjske Toplice

Priprava modelčkov za vlivanje voska.

Priprava modelčkov za vlivanje voska.

Podstenice - V soboto, 18. oktobra, smo imeli sedmi razredi sobotno šolo na temo čebelarstva. Ob 9. uri smo se zbrali pred šolo. Zbrali smo se v manjši skupini.

Kmalu smo se s šolskim kombijem odpeljali na Podstenice. Tam nas je pričakal Tone Andrejčič. Najprej smo si ogledali novo zgrajen čebelnjak. Po prijetnem ogledu smo imeli šolsko malico. Med malico nam je učitelj Miha Potočar razložil, kaj lahko delamo. Vse se nam je zdelo zabavno, zato smo se odločili, da bomo poskusili vse. Začeli smo z vlivanjem sveč. Medtem ko se je vosek talil, smo pripravljali modele za vlivanje sveč. Vlili smo vosek in čakali, da se strdi. Med čakanjem smo se lotili ročnega zvijanja sveč. Ker pa je vosek lepo dišal, smo dobili obiske - obiskale so nas čebelice. Ena od deklet se je odločila za poslikavo panjske končnice, dva pa sta izdelovala okvir satnice.

Po končanem delu smo se pogostili. Imeli smo še dovolj časa, da si ogledamo čebelarski muzej. Za spomin smo dobili obesek iz voska, ki ga bomo uporabili pri okraševanju novoletne jelke, ostale izdelke pa bomo prodajali na novoletnem bazarju.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava