mladi dopisnik

3. otroška likovna kolonija osnovnih šol iz občine Sevnica

24.10.2014 | 12:15 | Literarno-novinarski krožek, OŠ Boštanj

Navdihujoče grajsko okolje.

Navdihujoče grajsko okolje.

Mladi ustvarjalci.

Mladi ustvarjalci.

Lepota umetnosti...

Lepota umetnosti...

Sevnica - V sredo, 8. oktobra, so se od 8. do 13. ure na Gradu Sevnica družili mladi ustvarjalci v okviru Otroških razglednic – 3. otroške likovne kolonije osnovnih šol iz občine Sevnica v organizaciji OŠ Boštanj in vodje projekta, Nene Bedek.

V zgodovinskem okolju gradu so pod mentorstvom likovnih pedagogov in priznanih sevniških umetnikov ustvarjali na temo »Povabilo na baronov ples«. Tokrat jim je poseben izziv predstavljal izgled gradu, prenovljena okolica, detajli, sama notranjščina ali fuzija domišljije in realnosti. Na pot umetniškega izražanja jih je popeljal kar sam baron Moškon, saj jih je počaščen sprejel in povabil v okrilje svojega domovanja. Mladi umi so hitro našli svoj motiv in se prepustili navdihu. Nastala so čudovita in izvirna dela, katerih razstava je potekala v petek, 10. oktobra, ob 17.30 v Moškonovi galeriji.

Sočasno so bila v atriju gradu razstavljena tudi dela slikarsko-likovne kolonije Lutkart. Otvoritev je v začetku popestrila gledališka predstava Rdeča kapica v izvedbi skupine Čokolada, ki je ni, čemur je sledila plesna točka in recitacija učencev OŠ Boštanj. Oblikoval se je torej prijeten dogodek v druženju, sodelovanju in izmenjavi morda tudi novih idej. Vsekakor pa je spet »zmagala« lepota umetnosti, ne glede, na katero mislimo. Saj ko združimo in dovolimo vse oblike, ustvarimo najlepšo simbiozo človeka in sveta, fantazije in razuma.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava