kultura

Slovenski gradovi skozi široko oko

25.10.2014 | 08:30 | J. A., Foto: KŠTM Sevnica

Slovenski gradovi skozi široko oko
Slovenski gradovi skozi široko oko
Slovenski gradovi skozi široko oko

Sevnica - V stari galeriji na Gradu Sevnica so v četrtek odprli fotografsko razstavo Slovenski gradovi skozi široko oko avtorja Alojza Kneza. Knez (roj. l. 1978) je ljubiteljski fotograf, ki je fotografijo začel spoznavati že v otroštvu z analognim fotoaparatom ter črno-belo fotografijo. Z napredovanjem tehnike je spoznal digitalni fotoaparat in z njim povezane različne nove tehnike, kako ujeti trenutek v okvir in ga prenesti v trajnostni način – fotografijo, so sporočili iz KŠTM Sevnica.

Vedno je hotel iz fotografije iztisniti nekaj drugačnega ali pa mogoče samo dodati svoj čut v svet fotografije. S pridihom prostorske dimenzije, delujejo njegove fotografije skorajda pravljično. Pred leti je tako postal neutrudni oboževalec širokokotnih objektivov in začel je umetniško delo na svoj, edinstven način in kot sam pravi: Z dušo.

"Alojzova 'govorica' s fotografijo zveni v tem prostoru, kot zvok zveni v glasbilu. Zaradi tega je to delo tako nepokorjeno, kot je nepokorjena resničnost. Okolica je v nas vseh, ker nas vsaka fotografija vsrka vase tisoč krat v vsaki minuti, tako kot hrepenenje in nostalgija, tako kot lepota in občudovanje.“ opisuje Alojzovo fotografijo Radovan Grgovski, poznavalec fotografije in umetnik iz Novega Sada.

V kulturnem programu razstave, ki ga je povezoval Janoš Kolenc, sta nastopila Rok Šinkovec (harmonika) in Vladimir Janc (vokal), ki sta prisotne navdušila z ruskimi napevi. O avtorjevi fotografiji je spregovoril tudi Ljubo Motore, kronist in živa legenda fotografije v občini Sevnica. Zbrane pa je nagovoril tudi Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica.

Razstava je na ogled do 28. decembra.

‹ nazaj

Galerija (17)

grad001
grad002
grad003
grad004
grad005
grad006
grad007
grad008
grad009
grad010
grad011
grad012
grad013
grad014
grad015
grad016
grad017

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava