dolenjska

Novi svetniki na prvi seji dobili kravato, edina svetnica pa rutko

25.10.2014 | 12:30 | Besedilo in foto: L. Markelj

Nov občinski svet z županjo Bernardko Krnc.

Nov občinski svet z županjo Bernardko Krnc.

Šmarješke Toplice - V petek zvečer je v sejni sobi občine potekala konstitutivna seja novega Občinskega sveta z »novo staro« županjo Bernardko Krnc, ki je bila edina kandidatka za vodenje občine. Volilna udeležba je bila 36,6-odstotna, o rezultatih volitev pa je več povedala predsednica Občinske volilne komisije Ksenija Mihovar Globokar.

Novi svetniki so prejeli "občinske" kravate, ki si jih bodo nadeli za posebne priložnosti, svetnica pa rutko.

Novi svetniki so prejeli "občinske" kravate, ki si jih bodo nadeli za posebne priložnosti, svetnica pa rutko.

11-članski občinski svet ponuja kar nekaj novih obrazov, večina je neodvisnih in prihajajo z list, le stranka NSi je zastopana v svetu in ima enega občinskega svetnika - to je Jože Vidic. Z liste Pavel Zupančič in skupina volivcev je bil izbran Milan Pajk, z liste Jože Novak in skupina volivcev Tone Bobič, z liste Peter Selak in skupina volivcev Marko Škoda, z liste Jože Strupih in skupina volivcev Dušan Bregant, z liste Jožica Prešeren in skupina volivcev Ladislav Prešeren, z liste Marjan Novak in skupina volivcev Danijela Jakše, z liste Drago Durič in skupina volivcev Aleksander Durič, z liste Majda Kušer Ambrožič in skupina volivcev Aleksander Pavlič, z liste Branko Zoran in skupina volivcev Franc Anderlič in z liste Franc Anderlič in skupina volivcev Branko Zoran. Na seji, ki jo je najprej vodil najstarejši svetnik Aleksander Durič, so vsem potrdili mandate.

Županja Krnčeva, ki je na kratko orisala glavne projekte, ki so v načrtu, je vsem čestitala k izvolitvi in zaželela dobro delo. S sestavo občinskega, ki prinaša kar sedem novih svetnikov, je zadovoljna in meni, da ne bo imela težav s koalicijo. Ni se še jasno opredelila, ali jo bo uradno imela ali ne, sestanek štirih »starih« in tudi »novih« svetnikov z županjo pred dnevi pa je pri mnogih zbudil pozornost, na kar je opozoril svetnik Marko Škoda in dodal, da upa, da ne bo spet prihajalo do delitev levica – desnica, koalicija – opozicija, in ne pomeni, in da bodo vse zadeve transparentne. Županja je to zagotovila in povedala, da bodo kmalu vsi povabljeni na usklajevalni sestanek glede predloga proračuna občine.

Novi svetniki na prvi seji dobili kravato, edina svetnica pa rutko

Na ustanovni seji so določili tudi mandatno-volilno komisijo, ki jo bo na predlog županje Krnčeve vodil Aleksander Pavlič, njeni člani pa so: Danijela Jakše, Tone Bobič, Dušan Bregant in Branko Zoran. Predlog Milana Pajka, da bi v 5-članski komisiji bila dva iz 1. volilne enote, ki je največja v občini, ni naletel na odobravanje večine. »Upoštevali smo, da ima vsaka volilna enota po enega kandidata, žensko kvoto in da so v komisiji tudi že izkušeni svetniki,« je dejala županja na kritike nekaterih, da predlog ni bil usklajen z vsemi člani občinskega sveta.

‹ nazaj

Galerija (14)

TOPLICE01
TOPLICE02
TOPLICE03
TOPLICE04
TOPLICE05
TOPLICE06
TOPLICE07
TOPLICE08
TOPLICE09
TOPLICE10
TOPLICE11
TOPLICE12
TOPLICE13
TOPLICE14

Komentarji (7)

25.10.2014OceniIvči B. 
Joj, joj, tale bo pa težka. Se mi vidi, da se bo enim kolcal po prejšnji ekipi, al pa vsaj po nekaterih od njih. Kakšne močne koalicije ni za pričakovat. Zanimivi bojo rezultati čez 4 leta.
25.10.2014Ocenirajko 
Konstitutivna seja, na njej pa kar najmanj 5 kavbojkarjev. Upam, da ne bo tak manjvredni odnos do občinskega sveta prevladoval tudi sicer.
26.10.2014Ocenimica 
Kajvbojci so tam, kjer so ubogljive ovčice ali koštruni....spoštovanje bi moral pokazati nekdo drug in ne deliti svetnike na moje in nikogarjšne....
26.10.2014Oceniobčan janez 
ga.županja je zapravila priložnost enakovredno sprejeti vse svetnike in enkrat začeti voditi občino v skladu z njenim geslom.. Za dobrovseh ljudi. Minimalno koalicijo je sklicala že dva dni pred konstututivno sejo in to z lažjo zanikala... laž ima kratke noge.. ali kdor laže ...
26.10.2014Ocenisosed 
Bog je pravicen, eni imamo poplave. drugi pa županjo.......
26.10.2014Ocenidulde 
Opa, ga.Bernardka je prava lisička..novega sportwagna je pokazala takoj po volitvah. In to z avtomatskim menjalnikom....se vidi , da je ženska sama!
27.10.2014Oceniobčanka 
Po slikah sodeč je največ kavbojcev v občinski upravi pa tudi več jih je kot svetnikov. Kaj je kosmati gospod tudi v upravi....mogoče nadomešča najbolj pridnega Albina?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava