dolenjska

Podbreznik dobil igrišče za košarko

25.10.2014 | 15:15 | B. B.

Največ zaslug za igrišče v Podbrezniku gre vztrajnosti Simona Judeža.

Največ zaslug za igrišče v Podbrezniku gre vztrajnosti Simona Judeža.

Slavko Kotnik

Slavko Kotnik

Deklice iz naselja

Deklice iz naselja

Foto: B. B.

Foto: B. B.

Novo mesto - V naselju Podbreznik so v petek slovesno odprli novo košarkarsko igrišče. Stanovalci na čelu z novoizvoljenim članom sveta KS Prečna Simonom Judežem so si zanj prizadevali že nekaj let, mestna občina in Agencija za šport pa sta jim letos le prisluhnila. Na zemljišču med bloki in podjetniško cono so poleti začeli pripravljati teren za asfaltno igrišče, dva koša in ograjo pa so postavili pred nekaj tedni.

Ko je gradnja stekla, so stanovalci še sami pljunili v roke, pokosili zaraščeno okolico igrišča in uredili bližnji gozdiček, med bloki in novo pridobitvijo pa so prejšnjo soboto na delovni akciji uredili še kakih 70 metrov dolgo peščeno pot.

Stanovalci tega najmlajšega novomeškega naselja (ne le v smislu starosti blokov, tudi povprečna starost prebivalcev je najbrž najnižja v Novem mestu), so, kot se za tako pridobitev spodobi, v petek poskrbeli tudi za kratko slovesnost.

Igrišče sta z metom na koš sta odprla Simon Judež in častni gost, nekdanji slovenski košarkarski reprezentant, Slavko Kotnik. Da prednost domačega terena ni od muh, priča podatek, da je Judež svoj prosti met zadel v prvem poskusu, Kotnik pa v drugem.

Nato so kljub dežju odigrali še otvoritveno tekmo. Otvoritve, ki jo je povezovala Maja Kokol, sta se med drugimi udeležila tudi novomeški župan Alojzij Muhič in direktor Agencije za šport Srečko Vovko, v programu pa so sodelovali plesalci Plesnega studia Novo mesto, članice plesno-navijaške skupine Krkice in harmonikar Miha Gorenc, s plesno in pevsko točko pa se je predstavila tudi skupina deklic iz naselja.

Vse skupaj se je kljub slabemu vremenu nadaljevalo s piknikom, ki se je zavlekel pozno v noč.

‹ nazaj

Galerija (29)

podbreznik 01
podbreznik 02
podbreznik 03
podbreznik 04
podbreznik 05
podbreznik 06
podbreznik 07
podbreznik 08
podbreznik 09
podbreznik 10
podbreznik 11
podbreznik 12
podbreznik 13
podbreznik 14
podbreznik 15
podbreznik 16
podbreznik 17
podbreznik 18
podbreznik 19
podbreznik 20
podbreznik 21
podbreznik 22
podbreznik 23
podbreznik 24
podbreznik 25
podbreznik 26
podbreznik 27
podbreznik 28
podbreznik 29

Komentarji (6)

25.10.2014Ocenikonju 
A ne bi moral že pred leti investitor sanirati okolice in postaviti kakšnega igrišča?
25.10.2014OceniŠegova 
Nekaj me zanima, mar Agencija za sport nima začasne prepovedi porabe sredstev?!? Glede na tale članek očitno ne. In res srčno upam, da se bodo končno našla sredstva tudi za dokančanje otroškega igrišča na Šegovi. Kajti tega nategovanja bo počasi dovolj!!!
28.10.2014OceniGLEDALEC 
ČESTITKE, ZA PROJEKT ENTUZIJASTOM, KI IMAMJO VOLJO NEKAJ NAREDITI ZA SKUPNOST. SEDANJI STANOVALCI VERJETNO ORJEJO LEDINO, DA BI JIM BILO BOLJŠE V SKUPNOSTI, KAJTI PODBREZNIK JE OSTAL NEDOKONČAN PROJEKT IN PRVI STANOVALCI IMAJO NEMALO PROBLEMOV Z OKOLICO KER NI NOBENE INFRASTRUKTURE V IGRIŠČIH IN PODOBNO. VOVKOTU TUDI ČESTITKE, DA SE JE SPRAVIL V TA PROJEKT, ČEPRAV MISLIM DA JEJ BIL MALO Z "ZAMUDO" ODPRT, AMPAK VSEENO ZELO POHVALNO. UPAM, DA SE BO SOSESKA HITREJE RAZVIJALA, STANOVALCEM PA NAMIG, NAJLEPŠE VAM JE SEDAJ KO SOSESKA NASTAJA, KO BO ENKRAT 5-6OOO PREBIVALCEV NE BO VEČ TAKO LEPO!
28.10.2014 1 (1) (0)Ocenigrammanazi 
Samo na znanje - velke črke na internetu pomenjo dretje in vpitje. Sej nismo gluhi. Izklop uno tipko za velke črke, jebelacesta!
28.10.2014OceniMene pa gloda sum 
Pri vsej zgodbi bode v oči, da je občina odkupila zemljišče in na njem za svoj denar zgradila igrišče, ki pa bi ga moral zgraditi IMOS. On je tisti ki je delal projekt naselja in ga tržil. V ceni kupljenih stanovanj je bil že vštet tudi strošek omenjenega igrišča. Denar je pokasiran, IMOS še vedno funkcionira kot podjetje, igrišče pa je (še enkrat?) plačala občina. Meni pri vsej zgodbi nekaj hudo smrdi. Je šlo res le za reševanje stanovalcev Podbreznika, ali morda za reševanje IMOSa iz strani občine? Če IMOSA, zakaj? So vmes morda kake povezane osebe, morda prijateljska naveza, morda kapitalske, ali pa gre res samo za dobroto in poskus pomagati ljudem? V Novem mestu smo doživeli že marsikaj, zato previdnost ob pametnem odmerku skepse morda le ni odveč. Me res zanima, kaj bomo na to temo čez čas še izvedeli.
29.10.2014OceniJan 
Ni problema. Pod Muhičem, Kuljajem, Novakom, cvetom lokalnega SLS, smo in še bomo marsikaj plačali in preplačali. Ni problema to za ene, važno da za svoje riti dobro poskrbijo. Pa za svoje otroke.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava