mladi dopisnik

Projekt učenje za življenje

27.10.2014 | 10:40 | dijaki 2. e, EŠ Novo mesto

Projekt učenje za življenje

Novo mesto - Od 20. do 22. oktobra je na Ekonomski šoli potekal projekt Učenje za življenje. V projekt smo bili vključeni vsi dijaki 2. letnika, tudi dijaki 2. e. Projekt smo na šoli izvajali že 5. leto, saj profesorji ugotavljajo, da dijaki pridobimo pomembne informacije za življenje.

Ravno v tem obdobju dijaki začnemo razmišljati o vozniškem izpitu, kot pešci ali vozniki kolesa z motorjem pa smo že aktivno vključeni v promet. Pri šestnajstih oz. sedemnajstih letih smo tudi najbolj mladostno razigrani, kar pa ima pogosto lahko negativne posledice. Zato se v projektu udeležimo različnih delavnic osveščanja, med drugim tudi predavanja invalida, člana društva Vozim iz Celja, ki izvajajo preventivno akcijo med mladimi, Še vedno vozim - vendar ne hodim. Ta predavanja na nas dijake vedno naredijo močan vtis. Tako je bilo tudi letos. Tokrat nam je predaval Borut Pervanja, ki je z nami delil svojo življenjsko izkušnjo. Za zaključek pa smo poslušali predavanje Mladi voznik policista Damjana Skoka.

Projekt je res življenjsko naravnan in nas je z delavnicami spodbudil  k treznemu razmišljanju o vrednosti življenja in o obnašanju v prometu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava