mladi dopisnik

Razmišljam, čutim, delujem – kultura in jeziki

27.10.2014 | 10:50 | Novinarski krožek OŠ Raka

Razmišljam, čutim, delujem – kultura in jeziki
Razmišljam, čutim, delujem – kultura in jeziki
Razmišljam, čutim, delujem – kultura in jeziki

Raka - V OŠ Raka smo od 8. do 11. oktobra gostili 21 učencev in njihovih mentorjev iz šol v Makedoniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini in Hrvaški. Naslov mednarodnega projekta je bil Razmišljam, čutim in delujem – kultura in jeziki, njegov namen pa spodbuditi ustvarjalnost in inovativnost učencev.

Težko smo pričakovali sredo popoldne, ko smo se srečali z našimi gosti. Nekateri so se veselili, druge je bilo malo strah, kako se bodo sporazumevali. A takoj ko smo se zagledali, je stekel pogovor v mešanici vseh jezikov z Balkana, ampak vsi smo se razumeli. Otroci gostitelji in njihovi starši so skupaj preživeli večere in prav vsi so se imeli lepo.

V četrtek smo gostitelji in gostje predstavili svoje države, plese, pesmi in običaje. Potem smo bili skupaj pri pouku, se družili v telovadnici in popoldne sodelovali na delavnicah. Ustvarjali smo v likovni, tehnični, glasbeni in jezikovni delavnici ter bili zelo aktivni v delavnici smeha, ki jo je vodila učiteljica iz Bosne.

Druženje smo nadaljevali tudi v petek, ko smo si ogledali nekatere znamenitosti v naši okolici, se tudi veliko novega naučili in komaj čakali popoldne. vedeli smo, da bo čas samo za nas in naše goste. Izkoristil ga je vsak po svoje, a prav vsi smo se imeli čudovito.

V soboto je sledilo grenko-sladko slovo. Vsem je bilo hudo, ko smo se poslovili, preden so gostje odšli v Cvičkov hram, kjer so jim lokalna društva pripravila sprejem, program in pogostitev. Sledile so le še zahvale, objemi in obljube, da bomo ostali v stikih.

»Izkušnja, ki smo jo doživeli, je bila neprecenljiva. Družili smo se z novimi prijatelji, se učili njihovih besed in spoznavali različne kulture. Lepo je bilo.« To so besede, ki smo jih poslušali po šolskem hodniku v ponedeljek, ko dragih gostov ni bilo več z nami.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava