Iščejo avtorje novih podjetniških idej

27.10.2014 | 19:00

Iščejo avtorje novih podjetniških idej
Iščejo avtorje novih podjetniških idej

Krško - Regionalna razvojna agencija Posavje (RRA) bo decembra v projekt Podjetno v svet podjetništva (PVSP) 2014 vključila tretjo skupino desetih udeležencev. Na povabilo Zavoda za zaposlovanje so tako v okviru dneva odprtih vrat izvedli predstavitvi projekta, in sicer tako na brežiškem kot na krškem uradu za delo. Naleteli so na velik odziv med mladimi, saj se ju je udeležilo 42 obiskovalcev.

Na predstavitvah so predstavili navodila za prijavo na javni razpis ter potek omenjenega projekta, udeleženci pa so pridobili tudi informacije o delavnicah in usposabljanju ter možnostih razvoja lastne podjetniške poti. Pridružila se jim je tudi Tanja Štokar, udeleženka prve skupine PVSP 2013, ki je uspešno razvila svojo podjetniško idejo in jo danes izvaja kot samostojna podjetnica. Primer dobre prakse je bil za slušatelje še kako zanimiv, saj je predavateljica izpostavila pomen vizije in premišljenega načrtovanja pri razvoju podjetniške ideje, ter tudi vztrajnosti in prilagodljivosti na trgu dela. Prisotne je pozvala k prepoznavanju svojih sposobnosti in želja za delo v prihodnosti, ter predstavila projekt PVSP kot platformo, ki omogoča preboj v svet podjetništva in pridobivanje znanj za soočanje na dinamičnem trgu dela.

Kot so še sporočili iz RRA, so zanimanje za vključitev v projekt udeleženci podkrepili s številnimi vprašanji, na katere so z veseljem odgovorili ter jih obenem pozvali na spremljanje njihovih spletnih objav. »Nadejamo se, da bomo tako v okviru javnega poziva pridobili čim več kvalitetnih poslovnih idej, ki jih bodo udeleženci nato razvili v lastne poslovne načrte in v nadaljevanju stopili na samostojno podjetniško pot,« so še sporočili iz RRA Posavje in spomnili, da je javni poziv objavljen na njihovi spletni strani in na straneh Zavoda za zaposlovanje.

M. M., foto: RRA Posavje

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava