posavje

Odprli odsek ceste in obnovljen večnamenski dom

29.10.2014 | 08:35 | M. M., foto: občina Krško

Odprli odsek ceste in obnovljen večnamenski dom
Odprli odsek ceste in obnovljen večnamenski dom

Presladol, Rožno - Ob 40-letnici krajevne skupnosti Rožno Presladol so se krajanke in krajani nedavno veselili novih pridobitev. Potem ko so predsednik sveta KS Rožno Presladol Anton Bohorč, župan občine Krško Miran Stanko in krajan Jelko Urh s prerezom traku odprli obnovljen odsek ceste Presladol - Slatina, je župan Bohorču tudi slovesno predal ključe obnovljenih prostorov večnamenskega doma na Rožnem.

Kot so sporočili iz krške občine, so leta 1974 na pobudo Matka Abrama in Albina Ivačiča na Rožnem ustanovili svojo krajevno skupnost Rožno - Presladol, ki jo je kot prvi vodil Albin Ivačič, istega leta pa so že začeli graditi večnamenski dom. Od takrat so po besedah aktualnega predsednika sveta KS Rožno Presladol Anton Bohorča posodobili več cest in zgradili več vaških vodovodov.

Občina Krško je pred dvema letoma od KZ Bohor odkupila prostore večnamenskega doma in jih z letošnjo pomladjo tudi začela obnavljati. Z investicijo, vredno 16 tisoč evrov, so v krajevni skupnosti pridobili več prostorov, namenjenih delu sveta krajevne skupnosti, obnovili so tudi oporni zid pred domom.

Krajankam in krajanom je ob jubileju in novih pridobitvah čestital tudi župan Miran Stanko, ki je ob tem poudaril pomen sodelovanja sveta krajevne skupnosti in občinske uprave ter vsem zaželel veliko uspeha tudi v prihodnje.

‹ nazaj

Galerija (13)

presladol-001
presladol-002
presladol-003
presladol-004
presladol-005
presladol-006
presladol-007
presladol-008
presladol-009
presladol-010
presladol-011
presladol-012
presladol-013

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava