kronika

Proga pri Rožancu zaprta; štirje potniki v bolnišnici

30.10.2014 | 07:05 | M. K.

Foto: arhiv; T. J. G.

Foto: arhiv; T. J. G.

Železniška proga med Semičem in Črnomljem, pri Rožancu v občini Črnomelj, je do odprave posledic včerajšnje nesreče, ko je potniški vlak trčil v delovni stroj, zaprta za promet. Slovenske železnice potnikom na tej relaciji omogočajo prevoz z avtobusi.

Bager je ob progi opravljal zemeljska dela. Po iztirjenju vlaka so gasilci PGD Črnomelj in Petrova vas pregledali poškodovane vagone in pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj pri prenosu in oskrbi poškodovanih ter iz rezervoarjev prevrnjene lokomotive prečrpali okoli 200 litrov goriva. Reševalci so oskrbeli šest lažje poškodovanih oseb, štiri so prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Mesto nesreče sta s psi pregledala tudi vodnika reševalnih psov pri Kinološki zvezi Slovenije. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Drevo ogorožalo otoški most

Včeraj ob 12.13 so pri Gradu Otočec, občina Novo mesto, drevo in naplavine ogrožale leseni most. Gasilca GRC Novo mesto sta drevo, ki se je zagozdilo v stebrih pod mostom, razžagala in odstranila, ostale naplavine, ki mostu ne ogrožajo, pa sta deloma odstranila.

Včeraj ob 10.13 je bil na parkirišču na Cesti XV. brigade v Metliki opažen naftni madež. Gasilci PGD Metlika so madež na površini okoli 30 kvadratnih metrov počistili.

Vodo prekuhavajte

Komunala Metlika, obvešča uporabnike pitne vode v občini Metlika, ki se oskrbujejo s pitno vodo iz sistema Obrh in Jamniki, da je zaradi obilnih padavin potrebno vodo pred uporabo zaradi motnosti prekuhavati.

Javno podjetje Komunala Brežice obvešča vse uporabnike pitne vode na vodovodnem sistemu Stojanski Vrh, ki se oskrbujejo s pitno vodo iz črpališča Novaščk (naselja Stojanski Vrh, Vinji Vrh, Poštena vas), da je potrebno vodo zaradi motnosti pred uporabo za pitje in prehranske namene prekuhavati.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Trebnje obvešča odjemalce, da bo danes od 8.00 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP POLJANE PRI MIRNI PEČI.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 6.00 do 6.45 zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP BTC BRŠLJIN,

- od 8.00 do 11.00, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VAVTA VAS,

- od 12.45 do 14.30 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠOLA VAVTA VAS.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 14.00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KRIŽE,

- od 8.00 do 12.00 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠENTJERNEJ.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije danes med 6.30 in 7.00 uro na območju transformatorskih postaj Dvorce, med 14.20 in 14.40 uro na območjuTP Dvorce, med 7.00 in 13.30 uro na območju TP Prilipe, Prilipe vodovod, Cerina, med 8.30 in 11.00 uro na območju TP Slapšak.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava