posavje

Protest zaradi poškodovane ceste

30.10.2014 | 14:00 | M. L.

Župan Miran Stanko je izrazil vsestransko podporo krajanom, ki med drugim ne izključujejo možnosti, da zdolski otroci ne bi več odhajali po tej cesti z avtobusom v šolo. (Foto: M. L.)

Župan Miran Stanko je izrazil vsestransko podporo krajanom, ki med drugim ne izključujejo možnosti, da zdolski otroci ne bi več odhajali po tej cesti z avtobusom v šolo. (Foto: M. L.)

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Krško - Krajani z Zdol so se včeraj popoldne zbrali pred stavbo občine Krško. Na protestnem shodu so zahtevali takojšnje popravilo ceste Krško–Zdole–Zgornja Pohanca, na kateri sta posebej pereča dva velika plazova iz krške smeri.

Krški župan Miran Stanko jim je rekel, da se zaveda resnosti razmer na omenjeni cesti, toda cesta je državna in je zanjo zadolžena direkcija za ceste.

Čeprav cesta ni občinska, si občina Krško že leta prizadeva za rekonstrukcijo te ceste, in to od Krškega do naselja Zdole in skozi samo naselje. Direkcija je cesto uvrstila v državni proračun v načrt razvojnih programov. Občina je po Stankovih besedah pridobila projektno dokumentacijo za prenovo omenjene državne ceste od ribnika do naselja Zdole in drugi projekt za ureditev ceste s pločniki skozi naselje Zdole. Oba projekta sta dokončana in občina jih je po županovih navedbah poslala direkciji. Župan je včeraj na shodu poudaril, da občina direkcijo poziva že dlje časa, naj cesto prenovi.

Krajani Zdol so zahtevali sestanek z ministrom za infrastrukturo, župan pa jim je zagotovil, da bo minister prišel v kratkem.

Ne glede na taka zagotovila, so predstavniki Zdol napovedali zbiranje podpisov, s katerimi bodo podkrepili svoje zahteve za takojšnjo prenovo ceste. Poudarjajo, da je cesta prenevarna za promet in da, če pristojni ne bodo popravili ceste, ne bodo več pošiljali otrok s šolskim avtobusom v šolo.

Zvočni zapisi

Miran Stanko o problematiki obnove ceste skozi Zdole

‹ nazaj

Galerija (9)

IMG_9154
IMG_9161
IMG_9162
IMG_9165
IMG_9166
IMG_9170
IMG_9172
IMG_9174
IMG_9175

Komentarji (2)

31.10.2014Ocenijanez 
Pa saj je Zdole podpiral Bogovič, pa državni svetnik iz Zdol, predsednik KS, Slivšk, kar naprej dela za Zdole. Ta relacija-cesta je taka že desetletje, je pa res, da je vsako leto slabše. Zdolani pa tudi nižje, boste moral kar v Ljubljano, da bodo kaj slišal.
5.11.2014Ocenijoze 
Kje pa sta sedaj Slivšek in Bogovič,to cesto bo sedaj popravil SLS,a ne,ljudje res vas žejne peljejo čez vodo naši politiki, volitve so za nami.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava