kronika

V nesreči poškodovan kolesar; v hiši našli truplo

31.10.2014 | 07:00 | M. K.

V nesreči poškodovan kolesar; v hiši našli truplo

V Krški vasi, občina Brežice, sta včeraj ob 14.12 uri trčila osebno vozilo in kolesar. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Reševalci NMP ZD Brežice so ga oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice. Gasilci PGE Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka.

Ogenj v kurilnici, avtu in dimniku

Ob 18.08 je prišlo do požara v kurilnici stanovanjske hiši na Dolnji Prekopi v občini Kostanjevica na Krki. Požar so pogasili gasilci PGD Prekopa.

Dopoldne ob 9.43 se je na parkirišču pred Qlandio v Novem mestu kadilo izpod motornega pokrova osebnega vozila. Gasilci GRC Novo mesto so pregledali vozilo, ki je imelo okvaro na električni instalaciji in odklopili varovalke. Voznici so svetovali, da pokliče vlečno službo.

Ob 13.44 pa so v Birčni vasi, občina Novo mesto, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Stranska vas so nadzirali gorenje saj ter očistili in pregledali dimnik s termo kamero. Škode ni.

V hiši našli truplo

Včeraj ob 8.42 so v Čemšah, občina Mirna Peč, gasilci PGD Hmeljčič ob prisotnosti policistov odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili dostop do starejše osebe, ki je bila mrtva.

Ob 17.05 so tudi na Ševnici, občina Mirna, gasilci PGD Trebnje ob prisotnosti policistov s strokovnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše. Zakaj je bilo tam potrebno posredovanje, ni poročil.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije na danes med 8. in 14. uro na območju transformatorskih postaj Siliko, Jutranjka in Radna 2.

Voda spet pitna

Komunala Metlika, obvešča uporabnike pitne vode v občini Metlika, da je voda ponovno pitna ter primerna za uporabo brez prekuhavanja.

Komunala Novo mesto pa obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Novo mesto - Jezero, da ukrep prekuhavanja vode prav tako ni več potreben.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava