novice

Začenja se teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije

1.11.2014 | 12:00 | STA

Novinarska konferenca Rdečega križa (Foto: RKS)

Novinarska konferenca Rdečega križa (Foto: RKS)

Znamka solidarnosti

Znamka solidarnosti

V Sloveniji se danes začenja tradicionalni teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije, ki je namenjen zbiranju sredstev za nujno pomoč ljudem ob naravnih in drugih nesrečah. Do 7. novembra bodo tako na vseh poslovnih enotah Pošte Slovenije in na vseh železniških in avtobusnih postajah v prodaji doplačilne znamke v vrednosti 17 centov.

V Tednu solidarnosti RKS bo na vseh poslovnih enotah Pošte Slovenije v prodaji 1,7 milijona doplačilnih znamk, na železniških in avtobusnih postajah pa 25.000 doplačilnih vozovnic.

Poraba sredstev, zbranih v tednu solidarnosti, je strogo namenska, je na sredini novinarski konferenci poudaril predsednik RKS Franc Košir. Lani je RKS v tednu solidarnosti s prodajo doplačilnih znamk in vozovnic po njegovih besedah zbral 323.000 evrov.

Sredstva, zbrana s prodajo doplačilnih znamk in vozovnic v tednu solidarnosti, se sicer stekajo v sklad solidarnosti RKS in so namenjena pomoči ljudem ob naravnih in drugih nesrečah večjega obsega oziroma takojšnji pomoči posameznikom in družinam ob manjših nesrečah (požari, poplave, plazovi, ...).

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava