Nolikovi delavci danes ostali doma

10.11.2014 | 13:05

ilustrativna slika (Foto: B.D.G., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: B.D.G., arhiv DL)

Kočevje - Po besedah kočevskega župana Vladimirja Prebiliča je danes okoli 240 delavcev podjetja Nolik, d.d., ostalo doma. »To se je zgodilo preko vikenda. Delavci so dobili obvestilo, naj ne pridejo na delo,« pravi župan, ki več informacij o tem ta trenutek še nima.

Kot pravi, se je s predsednikom uprave kočevskega proizvajalca pohištva Bojanom Dolarjem nazadnje pogovarjal pred približno štirimi meseci, ko sta govorila o tem, da bi kogeneracijski kotel, ki ga je postavil Nolik, povezali z občinsko kotlovnico.

Predsednik uprave Nolika danes na sedežu podjetja ni bil dosegljiv. Kot so nam v telefonskem pogovoru povedali v podjetju, imajo njihovi delavci danes in jutri dopust, v sredo pa bodo ponovno prišli v podjetje. Takrat naj bi bilo tudi znanega kaj več, kot je v tem trenutku. Dolar naj bi bil za pojasnila novinarjem dosegljiv jutri ali v sredo, ko naj bi se odločilo o usodi podjetja in zaposlenih.

M. L.-S.

Komentarji (2)

10.11.2014Ocenikočevc 
Kaj se laže, v stečaj je šel NOLIK in 240 ljudi na zavod. To so pa konkretni rezultati Prebelića, še malo pa bo 30 % brezposelnost v občini.
11.11.2014OceniObčan 
Sedaj je na vrsti ROTIS, ki sicer ne bo propadel, se bo pa umaknil iz Kočevja in to samo po županovi zaslugi! Župan pa ni odslovil samo ROTIS ampak tudi podjetnika, ki je hotel zagnati kogeneracijo. Vendar to občani v Kočevju hočejo, tako so volili.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava