kolesarstvo

KK Adria Mobil priznanje za ekipo leta

12.11.2014 | 14:10 | M. M.

  FOTO: Grega Stopar, spletna stran kluba

  FOTO: Grega Stopar, spletna stran kluba

Novo mesto - V Ljubljani je v ponedeljek potekala podelitev za Pokal Slovenije-Frutabela Fruc ISO 2014. Kolesarji novomeškega KK Adria Mobil so se odrezali več kot odlično in dosegli lepo število prvih mest med posamezniki in ekipami, klub pa je prejel priznanje za ekipo leta v Sloveniji.

Kot je sporočil Srečko Glivar iz kluba, so bili letos najmlajši v kategorijah dečki A, B in C res izvrstni. V pokalu so zmagali v vseh treh kategorijah med ekipami, medtem ko sta med posamezniki zmagala Jan Bevc in Aljaž Colnar. Med prve tri sta se uvrstila še Gal Glivar in Martin Colnar. Edina deklica v klubu Nika Kostanjšek je zmagala pri deklicah A in njene točke so zadostovale, da je bila Adria prva tudi med ekipami.

Trener mladincev Josip Radakovič je letošnje nastope svojih varovancev opisal takole: »Kar se tiče sezone starejših mladincev imam mešane občutke, saj smo na nekaterih težjih mednarodnih dirkah dosegli dobre, celo boljše rezultate kot lansko leto, kiksali pa smo v domačem pokalu in državnih prvenstvih. Tudi po premisleku in analizi lahko rečem, da je bila sezona 2014 povprečna«. Kljub temu so mladinci dosegli lepe uvrstitve v slovenskem pokalu. Jon Božič in Mitja Zupančič sta vsak v svoji kategoriji zasedla tretje mesto. Starejši mladinci so bili tretji med posamezniki.

Članski naslov je osvojil Kristjan Koren – Cannondale. Adriina kolesarja Matej Mugerli in Primož Roglič sta bila druga oziroma tretja. Adria Mobil je bila prva v ekipni razvrstitvi.

Trener članov Mervar Boštjan je prijel priznanje za ekipo leta v Sloveniji in ob tem dejal: »Prejeta nagrada je odraz dobrega dela vseh, ki so bili kakorkoli povezani z ekipo, hvala tudi generalnemu sponzorju, ki nam omogoča tako visok nivo delovanja«.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava