dolenjska

LGS: Župan naj direktorje takoj pozove k znižanju plač

14.11.2014 | 12:00 | M. M.

Alojz Kobe (na desni) župana in OS poziva k hitremu ukrepanju. (Foto: B. B., arhiv DL)

Alojz Kobe (na desni) župana in OS poziva k hitremu ukrepanju. (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Predsednik občinskega odbora Liberalne gospodarske stranke (LGS) Alojz Kobe je sporočil, da je finančno stanje MO Novo mesto alarmantno, zato pozivajo k hitremu ukrepanju pri drugi fazi Ceroda in najemu prostorov za RIC, župana Gregorja Maceodnija pa pozivajo, da nemudoma »pozove vodstva občinskih podjetij, zavodov in agencij, da si plače takoj znižajo pod nivo plače župana in da se nemudoma pripravi plan racionalizacije v občinskih podjetjih, zavodih agencijah in občinski upravi.«

MO Novo mesto ima za več kot 2 milijona evrov nepokritih terjatev, zaradi nasedlih projektov pa se bo ta številka najmanj podvojila, so zaskrbljeni v LGS. »Maksimalen napor je potrebno vložiti v pridobivanje sredstev EU in države. Ker so pri vseh projektih nujno potrebna lastna sredstva, katerih MO trenutno nima, je potrebno takoj začeti z racionalizacijo na vseh področjih,« so zapisali v sporočilu za javnost. Zato župana in občinski svet pozivajo h takojšnjemu izvajanju t.i. dogovora o sodelovanju pri vodenju MO Novo mesto, ki med drugim zajema tudi ukrep o nižanju plač vodilnih v občinskih zavodih, podjetjih ipd.

LGS izpostavlja tudi nujnost odprave prekomernega smradu v okolici Ceroda in pospešitve projekta hidravličnih izboljšav, pozdravljalo pa sklep KVIAZ-a, da člane nadzornega odbora v MO Novo mesto poiščejo z javnim razpisom.

LGS je na lokalnih volitvah osvojila dva sedeža v mestnem svetu. Alojz Kobe in Alenka Papež sta del županove koalicije, Kobe pa tudi član KVIAZ-a.

‹ nazaj

Komentarji (51)

14.11.2014 2 (2) (0)Ocenigiga 
A ti to resno? Da si bodo sami sebi znižali plače? Pa ti so res idealisti iz gospodartsva ki ne vedo da sta gospodarstvo in javni sektor 2 popolnoma različna svetova! Podpiram vendar sem prepričana, da se bo našel 100 in en razlog zakaj to ni možno narediti.
14.11.2014OceniZmeden 
Kaj ni g. Kobe že kar nekaj let zaposlen na taisti občini? Kaj ni bil on nekaj časa celo direktor taiste občinske uprave? Zdaj pa se spreneveda o dolgu in višinah plače. Halo ?!
14.11.2014 1 (1) (0)Ocenipodgurka 
Spoštovani g. Kobe, saj vas podpiram glede znižanja plač. Imam pa vprašanje, zakaj niste to zahtevali že od bivšega župana Muhiča? Saj ne, da imam kaj proti vam ali novemu županu, je pa res, da toliko "gnoja" pospraviti in uravnovesti bilanco bo pa zelo težko!
14.11.2014 7 (7) (0)OceniGabrc 
Zmeden si res zmeden. Ko je Kobe prevzel vodenje občinske uprave je bilo tudi 11 mio eur minusa. In je Kobe v dobrem letu občino spravil na pozitivno nulo. Potem pa je spet prišla ekipa, ki je že pred tem občino spravila do 11 mio eur minusa in jo sedaj pripeljala do 15 mio eur minusa. Ko pa bodo iz omar padli okostnjaki pa bo minusa 20 mio eur.
14.11.2014 1 (1) (0)Ocenistane 
ja kaj ga pa serjete. bodo odšli v tujino, tak kader je tam zelo iskan. kaj boste pa pol.
14.11.2014Ocenistane 
ja kaj ga pa serjete. bodo odšli v tujino, tak kader je tam zelo iskan. kaj boste pa pol.
14.11.2014 6 (6) (0)OceniGabrc 
podgurka jaz sem bil na predstavitvi Jožeta Kobeta in tam je jasno povedal, da je treba rezerve iskati tudi v občinskih podjetjih in zavodih, kjer preko 20 oseb prejema plače višje od plače župana. Verjetno je to predlagal tudi Muhiču. Da sedaj gospodarska stranka jasno zahteva ukrepanje pa je za pozdravit.
14.11.2014 3 (4) (1)Oceniv tujino? 
stane Ja v tujino! So se že vpisali v tečaj tujega jezika. Tako kot jankovic. Ne bati za staro gardo odslužena jankovičeva marioneta Brunskoletovo bo sedaj od RK dobivala 8000 eur na mesec. Partija bo za svoje pajace že poskrbela tako kot do sedaj. Sicer pa tudi če nebi dobili nove službe so si v zadnjem mandatu naropali še za 2 generaciji.
14.11.2014 5 (5) (0)OceniMinka 
Pa kako je to sploh možno da ima en direktor Zarje ali knjižnice ali teatra ali komunale kjer se samo pasejo plačo višjo od župana? Župan je pa odgovoren če ga tam biksajo. Upam, da bo nova ekipa res naredila red! Pa še nekaj uvesti bi morali osebno odgovornost, pa potem nebi imeli RIC , Portovala, Ceroda,. Do sedaj so samo kolobarili na različna delovna mesta in si ščitili hrbet v skupnih lopovščinah.
14.11.2014Ocenidirektor 
Pa ja, sej to pa sploh ni problem, bomo direktorji zmanjšali plače. uslužbencem

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava