atletika

Primož Kozmus znova slovenski atlet leta

15.11.2014 | 20:30 | I. V.

Primož Kozmus

Primož Kozmus

Brežice - Brežiški metalec kladiva Primož Kozmus je tudi letos dobil največ točk v glasovanju za najboljšega slovenskega atleta, a tokrat ni bil tako suveren, kot v preteklosti. Zelo se mu je namreč približal metalec kopja Matija Kranjc, ki je zbral le deset točk od brežiškega olimpionika. Med dekleti je naslov najboljše pripadel metalki kopja Martini Ratej.

Za Primoža Kozmusa je to že skupno deveti in četrti zaporedni naslov najboljšega slovenskega atleta. Prislužil si ga je z nastopom v finalu in šestim mestom na evropskem prvenstvu v Zürichu.

Brežičani so za naslov najboljših kandidirali tudi v več mlajših kategorijah. Tako je metalka kladiva Barbara Špiler osvojila drugo mesto v glasovanju za najboljšo atletinjo v Sloveniji med mlajšimi članicami, bronasta skakalka ob palici z mladinskih olimpijskih iger Leda Krošelj je bila proglašena za najboljšo atletinjo v Sloveniji med mlajšimi mladinkami, kjer je drugo mesto v glasovanju pripadlo njeni klubski tovarišici, skakalki v višino Lari Omerzu. Med pionirkami je bila Brežičanka Nastja Modic, nova pionirska državna rekorderka v skoku ob palici, druga, sevniška tekačica na dolge proge Karin Gošek pa tretja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava