ostali športi

V Vrtojbi je bilo vroče, na koncu vseeno brez presenečenja

16.11.2014 | 09:40 | T. Š.

Uroš Slatinšek (Foto: arhiv NTK Krka)

Uroš Slatinšek (Foto: arhiv NTK Krka)

Vrtojba - Martinova sobota je minila v znamenju 1. SNTL za moške in ženske. Prvo 'krizno uro' v letošnji sezoni so dočakali branilci naslova, katere je reševal Uroš Slatinšek, poraza pa jih je rešil Tilen Novak.

Lanski polfinalisti iz NTK Letrika so letošnjo sezono začeli s tremi zaporednimi zmagami, nato pa padli v rezultatsko krizo, ki bi jo povsem nenadejano skorajda prekinili na včerajšnjem obračunu proti aktualnim državnik prvakom iz NTK Krka I. Janez Tomše se še naprej ubada s poškodbo, tako da so se Novomeščanom tokrat zoperstavili Ludvik Peršolja, Janez Petrovčič in Kristijan Peršolja. Odlična sta bila Peršolja in Petrovčič, ki sta oba premagala Darka Jorgića in Novaka, zadnjega koraka pa igralcem iz Vrtojbe ni uspelo storiti. Slatinšek je vse tri tekme dobil brez izgubljenega niza, v zadnji tekmi pa je kožo Dolenjcem rešil Novak, ki je s 3:1 premagal Kristijana.

Derbi z vzhoda Slovenije med ŽNTK Maribor in NTK Kema I ni več obdan s toliko blišča kot pred nekaj leti, vseeno pa je bilo pred včerajšnjo tekmo v Mariboru zanimivo, ker sta se ekipi borili za 2. mesto na lestvici. Mariborčane je letos zapustil Zvonko Plohl, Pucončane pa Mitja Horvat. Vse skupaj se je rezultiralo v končnem rezultatu 5:2 za Prekmurce, za katere je odlično igral Bojan Ropoša, ki je zmagal tri tekme, dve točki pa je dodal še Patrik Sukič. Mariborčani so po drugem zaporednem porazu padli na 4. mesto, Pucončani pa še naprej ostajajo na vrhu. Prihodnji teden jih čaka tekma z Ilirijo, medtem ko Mariborčane gostovanje v Novem mestu. V 9. krogu, ki bo na sporedu 29. novembra, pa bomo končno dočakali ponovitev lanskega finala med Krko in Kemo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava