rokomet

Trimo brez težav, katastrofa Ribničanov v Velenju

16.11.2014 | 12:15 | I. V./STA

Trebanjci so bili tudi tokrat boljši od Sevničanov. (Foto: I. V./arhiv DL)

Trebanjci so bili tudi tokrat boljši od Sevničanov. (Foto: I. V./arhiv DL)

Trebnje - Rokometni prvoligaši so sinoči odigrali tekme desetega kroga. V Trebnjem so domačini po pričakovanju brez težav ugnali Sevničane in se še utrdili na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Ribničani so tokrat v Velenju doživeli hud poraz s kar dvajsetimi zadetki razlike, ivanjški Sviš pa se je z zmago v gosteh v Krškem že odlepil od dna prvenstvene lestvice.

Rokometaši Krke bodo tekmo 10. kroga doma s Celjem Pivovarno Laško igrali nocoj v dvorani Marof ob 18. uri.

Trimo Trebnje : Sevnica 31:25 (19:13)

Trimo Trebnje: Jelovčan, Brana, Urbič, Florjančič 6 (1), Sašek 8, Sušin 3, Grandovec 2, Potočnik 4, Skol 4 (3), Ferkulj 1, Udovič 2 (1), Butkovec 1 (1), Grandovec.

Sevnica: Brglez, Gerčar, Brilej 1, Kuhar 2, Suholežnik 1, Pernovšek 7 (4), Gorenjak 2, Fižuleto 7, Krnc 1, Djurdjevič 4 (1), Bezgovšek, Cigler.

Rokometaši Trebnjega so prišli do sedme prvenstvene zmage in ostajajo na četrtem mestu, Sevnica pa je klonila devetič in še naprej ostaja na dnu lestvice, na 13. mestu.

Domači so takoj zagospodarili na parketu, v osmi minuti vodili s 5:2, do 16. minute pa je prednost narasla na 13:6. Čeprav so gosti ob koncu prvega polčasa dosegli nekaj več golov kot v uvodnih minutah, so na odmor šli s šestimi goli zaostanka. Trimo je glavnino dela opravil med 40. in 43. minuto, ko je dosegel štiri gole (26:18), poizkuse igralcev iz Sevnice pa so do konca tekme znali zadržati.

Prvi strelec tekme je bil Klemen Sašek z osmimi goli, na drugi strani sta jih Lucija Fižuleto in Luka Pernovšek dosegla po sedem.

Trebanjci bodo v naslednjem krogu gostovali v Mariboru, Sevnica pa bo gostila Krko. Obe tekmi bosta na sporedu prihodnjo soboto.

Krško : Sviš Ivančna Gorica 28:33 (15:15)

Krško: Polutnik, Zorič, Dragan, Dular 1, Ban 5 (2), Sobotič 6, Žitnik, Kodrič 5, Sikošek, Pelko, Kastelic 1, Sintič 2 (2), Hriberšek, Sandelbah 2, Zoran, Vrečar 6, Grušovnik.

Sviš Ivančna Gorica: Tekavec, Nered 6, Potokar 3, Bregar, Marušič 2, Zavodnik 2, Pekeč, Stopar S. 14 (5), Pekolj, Kalabič, Slapničar, Marinčič 3, Zidar, Stopar G. 2, Bučar 1, Košir.

Rokometaši iz Ivančne Gorice so tokrat prišli do tretje zmage, ekipa Krškega je ostala pri eni in še vedno tvori začelje prvenstvene lestvice.

Gostje iz Ivančne Gorice so tokrat leteli predvsem na krilih razpoloženega Simona Stoparja. Ta je rokometašem Krškega in vratarju Andražu Polutniku natresel kar 14 golov, šestkrat je bil uspešen s sedmih metrov. Zadevati je začel že v drugi minuti, gostitelji pa so na njegov napad odgovorili šele v četrti, ko je prvi gol za domače prispeval Rok Kodrič.

Po slabšem začetku so Krčani začeli z lovom na razpoložene goste in jih ujeli pri 8:8. Ekipi sta nato tudi na odmor ob polčasu odšli s poravnanim izidom, v drugem delu pa so gostje pokazali, zakaj so na lestvici le višje od zadnjeuvrščenega Krškega, ki ima v tej sezoni še vedno samo eno zmago. Znova je blestel Simon Stopar, domači pa njegovega naleta niso znali ustaviti. V vrsti Krškega sta Tadej Sobotič in Matic Vrečar prispevala po šest golov, prav toliko jih je za Sviš dodal še Robert Tekavec.

Tekmi 11. kroga bosta obe ekipi igrali čez teden dni. Krško bo gostovalo v Ribnici, Sviš pa bo gostil Slovenj Gradec.

Gorenje Velenje : Ribnica Riko 42:22 (18:10)

Gorenje Velenje: Špende 1 (1), Cehte, Medved 7 (2), S. Burić 7, B. Burić, Szyba 2, Skube, Golčar 4, Šoštarič 7, Papež 2, Gams, Ferlin, Nosan 1, Dujmovič 8 (2).

Riko Ribnica: Leban 3 (1), Fink, Atanasov 1, Merhar, Grebenc, Henigman 4, Skušek, Andoljšek 1, Pucelj 1, Pahulje 2, Nosan 4 (2), Klarič, Markovič 3, Batinič 1, Košmrlj.

Velenjčani so z odliko opravili zadnji test pred slovenskim derbijem s Celjem Pivovarno Laško, ki bo na sporedu v sredo. Izbranci Ivana Vajdla so Ribničane odpravili brez težav. Ribnica je izgubila četrtič v sezoni in ostaja na petem mestu.

Rokometaši iz Velenja so vse od prve minute držali vse vajeti igre v svojih rokah, Ribnica je držala stik do desete minute, ko je bilo 6:4. Izbranci Ivana Vajdla so nato povsem zagospodarili v svoji Rdeči dvorani, po 20 minutah vodili z 11:6, do odmora pa so prednost še nekoliko povišali (18:10). Domači igralci niso popuščali niti za trenutek, razliko so do 40. minute povečali na 25:15, do konca pa so goste povsem razbili.

Prvi strelec tekme je bil Marko Dujmovič z osmimi goli, po sedem so jih v dresu Gorenja dosegli Niko Medved, Senjamin Burić in Mario Šoštarić, na drugi strani sta po štirikrat zadela Nik Henigman in Blaž Nosan.

Velenjčani bodo tekmo 11. kroga igrali v sredo, ko jih čaka slovenski derbi s Celjem Pivovarno Laško, Ribničani pa bodo igrali v soboto, gostili bodo Krško.

Lestvica:

1. Gorenje Velenje 20,
2. Celje Pivovarna Laško 18,
3. Maribor Branik 18,
4. Trimo Trebnje 14,
5. Riko Ribnica 12,
6. Jeruzalem Ormož 10,
7. Krka 8,
8. Slovan 8,
9. Urbanscape Loka 8,
10. Slovenj Gradec 2011
8, 11. Sviš Ivančna Gorica 6,

12. Istrabenz Plini Izola 4,
13. Sevnica 2,
14. Krško 2.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava