FOTO: Dan odprtih vrat zaznamovalo odlično vreme in veselo vzdušje

16.11.2014 | 20:00

Srečanje bivših in sedanjih voznikov AMD Krško (z leve): Mitja Pungarčič,  Roman Špitaler, Žiga Kovačič, Evald Babič, Drago Pinoza, Cveto Bergant  in Jaka Kovačič. Najstarejši udeleženec Drago Pinoza jih šteje že polnih 81, najmlajši Jaka Kovačič pa le 13.

Srečanje bivših in sedanjih voznikov AMD Krško (z leve): Mitja Pungarčič, Roman Špitaler, Žiga Kovačič, Evald Babič, Drago Pinoza, Cveto Bergant in Jaka Kovačič. Najstarejši udeleženec Drago Pinoza jih šteje že polnih 81, najmlajši Jaka Kovačič pa le 13.

Krško - Včeraj se je v lepem vremenu in odličnem vzdušju na stadionu Matije Gubca v Krškem odvil tradicionalni dan odprtih vrat. Vsi ljubitelji speedwaya in motorjev od blizu in daleč so letos le prišli na svoj račun. Organizator AMD Krško se je za letošnji dan odprtih vrat še posebej potrudil in v sodelovanju z vsemi tremi veterani, ki so dali svoje motorje na razpolago, so se udeleženci ob vožnjah in ogledu le-teh neizmerno zabavali.

Na stadion je prišlo tudi precej radovednežev in veliko je bilo smeha, ko so se posamezni nadobudneži popeljali s speedway specialkami po stezi. Bilo je tudi nekaj padcev, a so bili vsi bolj ali manj v veselje prisotnih in dan je minil brez poškodb in tudi brez polomljenih motorjev.

Denis Štojs in Franci Geršak pripravljata motor za vožnje obiskovalcev.

Denis Štojs in Franci Geršak pripravljata motor za vožnje obiskovalcev.

V tekmovalnih boksih in ob njih pa so obiskovalci uživali v pogovoru ob sedanjih in bivših vozniki, in slednjih je bilo včeraj toliko kot že dolgo ne. Zraven obeh nekdanjih prvakov, Žiberta in Omerzela, pa je tokrat na dan odprtih vrat prišel tudi 81-letni Brežičan Drago Pinoza. Večina obiskovalcev ga sicer ni prepoznala, so ga bili toliko bolj veseli vsi ostali. Za prihod zelo zgovornega in agilnega 81-letnika na dan odprtih vrat je zaslužen predvsem Cveto Bergant, bivši voznik in eden najboljših trenerjev, kar jih je AMD Krško kadarkoli imelo. Od nekdanjih voznikov smo pogrešali le zadnjega prvaka iz vrst AMD Krško Gerharda Lekšeta, ki pa je tokrat manjkal zaradi zdravstvenih težav. Pred kratkim je namreč prestal operacijo.

Po veselem in prisrčnem druženju, ter ob vožnjah vseh, ki so se želeli popeljati s speedway motorjem, je sledilo presenečenje in še nekoliko bolj veselo druženje ob kozarčku rujnega in bogato obloženih mizah, na katerih ni manjkal niti odojek niti jagenjček. tako da se je veselo druženje novih in starih prijateljev zavlekelo pozno v noč.

Vsekakor je organizacija dneva odprtih vrat vredna vse pohvale in kot taka je izredno dobrodošla prireditev, ki služi tako promociji kot srečanju vseh starih znancev, prijateljev ter sklepanju novih poznanstev. Marsikateri ljubitelj ob obisku takšnega dne dobi še boljši vpogled v dogajanje v zakulisju te izredno zanimive in atraktivne moto športne discipline.

V foto galeriji Saše Ključariča si lahko ogledate nekaj zanimivih trenutkov iz nadvse uspešno izpeljanega dneva odprtih vrat, ki vsako leto privabi vse večje število gledalcev, kar si v AMD Krško lahko štejejo še posebej v čast.

Tekst: Mitja Pungarčič
Foto: Sašo Ključarič

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava