kronika

Povzročiteljica nesreče pijana. Voznik štirikolesnika v smrtni nevarnosti

17.11.2014 | 13:20 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: T.J.G., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: T.J.G., arhiv DL)

Metliški policisti so bili včeraj popoldan obveščeni o prometni nesreči pri Trnovcu. Ugotovili so, da je 49-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom. Zapeljala je na nasprotni vozni pas, kjer je z vozilom oplazila drugo vozilo in zapeljala na brežino, kjer je vozilo obstalo. V nesreči se je lažje poškodovala potnica v drugem vozilu. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,55 miligrama alkohola. Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenja in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Trčil v drevo in pobegnil

S PU Novo mesto danes še poročajo, da so bili črnomaljski policisti minuli petek obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Kočevju. Voznik osebnega avtomobila Renault twingo je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Policisti so 27-letnega povzročitelja nesreče kasneje izsledili in mu odredili strokovni pregled za ugotavljanje vožnje pod vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi. Po zaključenem postopku bodo zoper njega ustrezno ukrepali.

Voznik v smrtni nevarnosti

Poročali smo tudi o nesreči štirikolesnika. S PU dodajajo, da je sinoči po 19. uri v okolici Trebnjega 53-letni moški vozil štirikolesnik po klancu navzdol. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Okoliščine prometne nesreče policisti sicer še preverjajo, reševalci pa so hudo poškodovanega voznika odpeljali v ljubljanski klinični center. 53-letnik naj bi bil zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti.

Mladoletnik brez vozniške?

Metliški policisti so v petek dopoldan v Lokvici ustavili mladoletnika, ki je vozil osebni avtomobil. Med postopkom so ugotovili, da (seveda) nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, v katerem ni imel ustrezne opreme. Nissan maxima so začasno zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vozil pijan

Črnomaljski kolegi so istega dne popoldan v Črnomlju ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligrama alkohola. Avtomobil so zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Ostala brez avtomobila

V Krškem so policisti prav tako v petek zasegli avtomobil 41-letni kršiteljici, ki je vozila kljub izrečenemu ukrepu prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. O kršitvi so obvestili pristojno sodišče in ji zasegli osebni avtomobil Daewoo lanos.

Našli ukradenega renaulta

V soboto je občan novomeške policiste obvestil, da so mu neznanci s parkirnega prostora v Novem mestu ukradli osebni avtomobil Renault espace. Vozilo naj bi bilo odklenjeno, v njem pa kartica za vžig. Policisti so ga takoj začeli iskati, naslednji dan popoldan pa so nepoškodovano vozilo našli na Topliški cesti. Avtomobil so vrnili oškodovancu, okoliščine tatvine pa še preiskujejo.

Škode za tisoč evrov

V noči na nedeljo je neznanec na Ulici talcev v Novem mestu poškodoval vhodna vrata izobraževalne ustanove. Povzročil je za okoli 1000 evrov škode.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava