kronika

Zaradi strele brez elektrike; požar podtaknjen?

19.11.2014 | 07:00 | M. K.

Ilustrativna fotografija (Foto: I. V.)

Ilustrativna fotografija (Foto: I. V.)

V Suhorju v občini Novo mesto so včeraj okoli 18. ure gorela v skladovnico zložena drva. Po vsej verjetnosti podtaknjen požar je že pred prihodom gasilcev GRC Novo mesto in PGD Prečna pogasil lastnik sam. Okoliščine požara bodo raziskali policisti.

Včeraj ob 2.35 je zaradi udara strele prišlo do izpada električne energije na področju transformatorskih postaj: Sonček, Okič, Vrh Boštanj, Grahovica, Zapuže in Vrh Dolinšek v občini Sevnica. Delavci Elektra Celje so okvaro odpravili ob 11.45 in tako zagotovili elektriko okoli dvestoštiridesetim odjemalcem.

V potoku našli mini

Ob 13.41 so delavci podjetja Nivo Eko Celje v Krškem pri zemeljskih delih v potoku Zahoč našli dve neeksplodirani ubojni sredstvi. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi sta minometno mino kalibra 81 mm, nemške izdelave in minometno mino kalibra 45 mm, italijanske izdelave, vse iz obdobja II. svetovne vojne, odstranila ter varno uskladiščila.

Krka poplavlja

Včeraj pozno popoldan je reka Krka poplavila na območju pogostih poplav v kraju Malence, občina Kostanjevica na Krki.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Črnomelj obvešča odjemalce, da bo danes od 8.00 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KZ DRAGATUŠ in TP ŠIPEK.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 11.00 zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP BRUSNICE,

- od 11.00 do 14.00 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VODOVOD RATEŽ 1989.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 8.30 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP PODGORA,

- od 11.00 do 13.00 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP DOLŽ.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes zaradi vzdrževalnih del, motena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto med 11.00 in 15.00 uro na območju transformatorskih postaj Rimš Mobitel, na območju nadzorništva Brežice med 10.30 in 14.30 uro na območju transformatorskih postaj Artiče Zadružni dom, med 08.00 in 10.00 uro na območju transformatorske postaje Sobenja vas, med 11.00 in 13.00 uro na območju transformatorske postaje Boršt in na področju nadzorništva Sevnica med 8.00 in 14.00 uro na območju TP Glino Gaj.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava