kronika

Heroin prodajali tudi na območju Novega mesta

19.11.2014 | 09:40 | STA, M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Ljubljana, Novo mesto - Ljubljanski kriminalisti so včeraj zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo kriminalne združbe, ki naj bi se ukvarjala s prepovednimi drogami in nezakonitimi prehodi državne meje. Policisti so preiskali osem kaznivih dejanj storilcev z območja Novega mesta, ovadili so šest oseb, ena oseba pa je morala po zaslišanju v pripor.

Policisti so ugotovili, da naj bi vodji hudodelske združbe, 49-letni državljan Slovenije in 39-letni državljan Švice, v sodelovanju s petimi znanimi storilci letos trikrat v zameno za plačilo organizirala prehod državne meje več državljanom Kosova, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop in bivanje v Sloveniji. S tem naj bi zaslužila 17.000 evrov, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana ter dodali, da je bilo nekaj državljanov Kosova prijetih in vrnjenih na Hrvaško, nekaj pa jih je svojo pot nezakonito nadaljevalo v Švico.

Po podatkih ljubljanske policijske uprave so kriminalisti odkrili in preiskali tudi pet kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Tudi pri tem naj bi omenjeni vodji hudodelske združbe v sodelovanju z osebami iz Slovenije, Avstrije in Nemčije organizirala in izvedla preprodajo večje količine heroina v Avstriji. Švicarja so avstrijski policisti pri kaznivem dejanju odkrili in prijeli. Vodji združbe sta heroin prodajala tudi na območju Novega mesta.

Eden od vodij hudodelske združbe, 49-letni Slovenec, je že bil pravnomočno obsojen za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana in dodali, da so kriminalisti v okviru včeraj zaključene akcije izvedli tudi tri hišne preiskave.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava