bela krajina

Na seji sveta o denarju za Pokolpje

19.11.2014 | 14:00 | M. M.

Mojca Čemas Stjepanovič (Foto: M.B.-J., arhiv DL)

Mojca Čemas Stjepanovič (Foto: M.B.-J., arhiv DL)

Črnomelj - Črnomaljska županja in predsednica Sveta Območnega razvojnega partnerstva (ORP) Pokolpje Mojca Čemas Stjepanovič je danes sporočila, da so se včerajšnje seje omenjenega sveta udeležili tudi predstavniki ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki so koordinator programa Pokolpje. Zagotovili so, da "izvedba programa Pokolpje ni ogrožena in da so v državnem proračunu za leto 2015 zagotovljena sredstva v skladu s planom."

Kot smo poročali, so Belokranjci zaskrbljeni, ker naj bi bil program ogrožen, še vedno pa ostaja neznanka o njegovem financiranju do leta 2016. "Do sedaj je bil program realiziran v višini 26 milijonov evrov, medtem ko je planiranih sredstev v višini 287 milijonov," je zapisala črnomaljska županja in dodala, da je člane sveta najbolj zanimalo, ali so zagotovljena sredstva za izvajanje programa na postavkah za spodbujanje konkurenčnosti Pokolpja in ustvarjanje novih delovnih mest. "S strani ministrstva, pristojnega za regionalni razvoj, je bilo povedano, da je javni razpis za izvedbo navedenega instrumenta pripravljen, torej je denar zagotovljen, potrebno pa je počakati na sprejem nove uredbe o državnih pomočeh in novega ministra. Po besedah predstavnika navedenega ministrstva izvedba programa Pokolpje ni ogrožena in v proračunu za leto 2015 so trenutno zagotovljena sredstva v skladu s planom," navaja Mojca Čemas Stjepanovič.

Svet ORP je sklenil, da ob slabi realizaciji programa Pokolpje in ob napovedanih varčevalnih ukrepih vlade vztrajajo pri celotni realizaciji programa Pokolpje, da imajo čim prej sestanek z ministrstvom, pristojnim za infrastrukturo in prostor, glede pospešitve izboljšanja prometne infrastrukture v Pokolpju, ter da pridobijo natančnejše informacije glede razpoložljivih sredstev za Pokolpje v letih do 2016, pa tudi kaj bo po tem letu, v kolikor program ne bo realiziran oz. ne bo dosegel želenih učinkov.

‹ nazaj

Komentarji (8)

19.11.2014OceniJos 
kaj pa 3. razvojna os? Niti centa ni v letu 2015. Je treba vedet, da je Pokolpje širša stvar, to nista samo Črnomelj in Metlika.
19.11.2014 1 (1) (0)OceniJan 
Tretje razvojne osi še vsaj dve desetletji ne bo. Vse kar bodo v našem delu države naredili na tem, bo obvoznica okoli Novega mesta. No, vsaj jutranji gužvi v mestu se boste izognili. Je pa zadnjič nekdo od belokranjcev lepo povedal po TV: tako dolgo bodo zavlačevali s to cesto in predorom, da bodo počakali, da se vsi belokranjci razselijo po državi na drugo stran Gorjancev, da bo država imela argument, da itak nima več za koga delati te ceste. Ne vem kaj belokranjci čakate. Vedno ste imeli neke poslance v parlamentu, nikoli niso nič naredili za vas. Kje so sedaj kakšni protesti?
19.11.2014OceniMare 
potreben je zakon o Beli krajini, vse ostalo je en sam blef
20.11.2014Ocenisara 
Saj je super cesta Metlika - Novigrad! Do Zagreba eno 80 km.
20.11.2014Ocenimarjan42 
Tisti, ki so pokupili zemljo na trasi avtoceste, da bi potem dobro zaslužili, pa v jok !
20.11.2014 1 (2) (1)OceniMatija 
Dokler ste Belokranjci imeli poslanko v Ljubljani, so se vsaj pogovarjali o vas, sedaj se še to ne več. Še naprej pljuvajte sami po sebi in kritizirajte lastne ljudi, potem bodo ostali še raje delali proti vam.
24.11.2014OceniČrnomaljčanka 
Mojca radi te imamo samo tako naprej
24.11.2014OceniJura 
najraje te mamo Mojčica; še parkrat ponovi da je s Pokolpjem vse v redi, pa si prava. Koga briga, če je za 7 občin porabljenih samo 26 milijonov od 287. Kaj bi se ukvarjali s temi malenkostmi, kajne? Mojca, ti si prava - samo na pravem mestu nisi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava