kronika

Vse tri odpeljali v bolnišnico. Na vlaku tihotapili tobak

20.11.2014 | 20:10 | M. M.

Foto: PMP Dobova

Foto: PMP Dobova

Metliški policisti so bili včeraj okoli 17. ure obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti v bližini Jugorja pri Metliki. Ugotovili so, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Metlike proti Novem mestu. Pri Jugorju je zaradi nepravilnega prehitevanja izgubil oblast nad avtomobilom, najprej trčil v skalnato brežino in v zadnji del avtomobila, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 52-letni voznik. Reševalci so v bolnišnico odpeljali povzročitelja nesreče in dve potnici iz njegovega vozila. Povzročitelj se je hudo poškodoval, potnici pa lažje. Povzročitelju nesreče bodo policisti izdali plačilni nalog.

Zasegli twinga

S PU Novo mesto še poročajo, da so krški policisti med kontrolo prometa v okolici Krškega ustavili 61-letnega voznika osebnega avtomobila Renault twingo in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med poostrenim nadzorom veliko prekrškov

Policisti PU Novo mesto so včeraj med 8. in 12. uro poostreno nadzirali promet na avtocesti. V tem času so na avtocestnem postajališču Dul opravljali kontrolo osebnih vozil, tovornih vozil in avtobusov. V poostrenem nadzoru so sodelovali tudi cestninski nadzorniki in delavci FURS.

Preverjali so pristnost dokumentov, težo in pritrditev tovora, tehnično izpravnost in opremljenost vozil, čas trajanje vožnje voznikov in njihovo psihofizično stanje. Ugotavljali so ostale kršitve cestno prometnih predpisov in kršitve zakona o tujcih in zakona o preprečevanju zaposlovanja in dela na črno.

Kontrolirali so 51 tovornih vozil, pet avtobusov in 17 osebnih vozil. Pri kontroli tovornih vozil so ugotovili 48 kršitev (45 glob in tri opozorila) in uvedli še devet hitrih postopkov zoper pravne osebe in odgovorne osebe pravnih oseb.

Največ kršitev so ugotovili zaradi preobremenjenosti vozil, časa trajanja vožnje voznikov tovornih vozil, manipulacije s tahografi, nepravilno naloženega tovora, prekoračitev hitrosti in neuporabe varnostnih pasov. Štiridesetim voznikom so odredili preizkus alkoholiziranosti in v enem primeru ugotovili, da voznik vozi pod vplivom alkohola.

Zasegli tobak

Policisti Postaje mejne policije Dobova so včeraj opravljali mejno kontrolo potniškega vlaka, ki je vozil na relaciji Zagreb – München. V enem izmed vagonov so našli dve torbi, v katerih je bilo okoli 30 kilogramov tobaka, pakiranega v zavoje po en kilogram. Tobak so zasegli in o najdbi obvestili delavce Carinskega urada Obrežje, ki so prevzeli postopek. Okoliščine oziroma lastništvo torb policisti še preverjajo.

Kradli orodje in denar

V tem tednu je na delovišču v Kostanjevici na Krki nekdo vlomil v zabojnik in ukradel orodje. Škode je za okoli 3000 evrov.

Včeraj popoldan pa je na Cankarjevi ulici v Novem mestu neznanec skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo in vzel denar.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava