bela krajina

Nepoklicna črnomaljska podžupana sta Misja in Khalil

21.11.2014 | 09:40 | Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Nepoklicna črnomaljska podžupana sta Misja in Khalil
Nepoklicna črnomaljska podžupana sta Misja in Khalil
Nepoklicna črnomaljska podžupana sta Misja in Khalil

Črnomelj - Včeraj se je na 2. redni seji v tem mandatu sestal črnomaljski občinski svet. Seja je imela 11 točk dnevnega reda, trajala pa je skoraj tri ure. Občina je dobila dva nepoklicna podžupana.

Imenovali so komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, v kateri so predsednik Janez Perušič (SD) in člani Leopold Perko (SD), Štefan Misja (DeSUS), Maja Kocjan (SDS) in Nataša Hudelja (N.Si). S takšno sestavo se niso strinjali v SLS. V SDS pa se niso strinjali s sestavo nadzornega odbora občine, v katerem so predsednik Andrej Matkovič (DeSUS) in člani Jernej Kavšek (SLS), Marjan Hutar (SD), Aleš Kuretič (SD) in Miroslav Rožman (DeSUS). Županja Mojca Čemas Stjepanovič je svetnike seznanila tudi, da bo funkcijo opravljala poklicno, nepoklicna podžupana pa bosta Štefan Misja (DeSUS) in Samer Khalil (SD).

Svetniki so potrdili mandat članici občinskega sveta Zdenki Novak (DeSUS), ki je v svetniški klopi nadomestila Mojco Čemas Stjepanovič, ki je bila izvoljena kot svetnica in županja. Sprejeli so tudi občinski podrobni prostorski načrt Kočevje in rebalans letošnjega proračuna ter program dela občinskega sveta v prihodnjem letu.

Čeprav so od zunaj prišli drugačni predlogi, so sprejeli predlagano financiranje političnih strank v občini. Županja Mojca Čemas Stjepanovič pa je podala tudi informacijo o podpisu pisma o nameri z družbo Comita za sodelovanje pri gradnji pilotnega projekta polnilnice stisnjenega naravnega zemeljskega plina.

‹ nazaj

Komentarji (19)

21.11.2014OceniMare 
Desus nadzira županjo, ki je iz Desusa (predsednik in član NO). Narobe svet. Etično in moralno bi bilo, da bi to nadzorovala opozicija. Kavšek primeren za predsednika, ne pa Golobičev Matkovič (najprej LDS, potem Zares, zdaj Desus). Tako ima koalicija SD in Desus v nadzornem odboru 4 člane od 5. Adijo pamet. Beri: adijo transparentnost.
21.11.2014Ocenise to 
v SD so Adlešiča nogirali; zmagal Samer; mesarsko klanje, SD razklan do amena - škoda, Brane bi bil dober župan.
21.11.2014OceniAndrej Matkovič 
Mare ne se sekirat. Matkovič ni član Desusa. Desus me je samo predlagal. Če pa želiš kaj več vedeti o meni, me pa lahko pokličeš na kavo pa se lahko pogovoriva. Se mi ne dopade komentiranje za skritim imenom. To delajo samo reve. Pa lep dan.
21.11.2014OceniMare  
eh, Matkovič, predlagal te je Desus, si član ali nisi, kdo lahko to garantira? Kot predsednik iz kvote Dusus boš nadziral županjo iz vrst Desusa. Je to etično po tvoje? Kar se drugega tiče, lahko se šopiriš, ko imaš politiko od zad. Brez politike bi bil običn črnomaljc, brez službe ali na minimalcu.
21.11.2014Ocenicrnomaljc 
še slabše, če res nisi član - politična korupcija, sigurno. Drugač pa, težke so ti reference, v bazi Cobiss najdeš samo to, glih pravo za delo za tekočim trakom pri Akrapoviču. Avtor Matkovič, Andrej, 1967- Naslov Analiza poslovnega uspeha podjetja Livar, d. d., s klasičnimi kazalci : diplomska naloga / Andrej Matkovič Vrsta/vsebina type of material diplomsko delo Jezik slovenski Leto 2005 Založništvo in izdelava Novo mesto : [A. Matkovič], 2005 Ostali avtorji Bergant, Bogomil Fizični opis [3], 40 f. : graf. prikazi ; 30 cm Opombe Mentor Bogomil Bergant Bibliografija: f. 39-40 Povzetek ; Summary Diplomska naloga, Visoka šola za upravljanje in poslovanje Novo mesto Predmetne oznake (nekontrolirane) podjetja / proizvodnja / računovodstvo / prodaja / analiza poslovanja / analiza sredstev / izkaz poslovnega izida / zaloge / lastništvo / kapital / obveznosti / terjatve / naložbe / poslovni izid / kazalniki poslovanja / diplomske naloge
21.11.2014Ocenivojc 
In novi direktor Komunale bo........................Samo Kavčič-dogovorjeno
21.11.2014OceniJan 
saj, Malešič je bil SD, Kavčič je tudi - nobeno presenečenje; prej Košir. Nič novega. Bolj me skrbi ta nadzorni svet, ko svoj kontrolira svojega. Pa so to Fabjanu očitali. So kaj drugačni? Je to kakšen nadzor? Dopušča zakon to??
21.11.2014Oceniopazovalka 
V Črnomaljski občini vse poteka tako kot mora. Hvala bogu da imamo tako županjo.
21.11.2014 2 (2) (0)OceniJure 
Misija si pa ja to zasluži. Dober govornik je. Nekajkrat sem ga poslušal tak dar govora da se v vsaki situaciji znajde. Biti na razno raznih prireditvah in vsakič nekaj povedati pa to moraš imet glavo kot konj.
21.11.2014Oceniljudski 
Kaj je SLS tudi podprl NO ? Sicer pa ni bilo nič drugače pod koalicijo SDS,SLS,NSi....Torej zakaj se čudite ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava