FOTO: Obletnica Rastoče knjige Topliške doline

21.11.2014 | 12:30

FOTO: Obletnica Rastoče knjige Topliške doline
FOTO: Obletnica Rastoče knjige Topliške doline
FOTO: Obletnica Rastoče knjige Topliške doline

Dolenjske Toplice - »Rastoča knjiga daje neko odličnost, neko pomembno vrlino, ki jo mladi in starejši nujno potrebujemo, da bi znali prepoznati pomen, naše prelepe države,« je sinoči ob obletnici Rastoče knjige v Dolenjskih Toplicah dejal predsednik državnega sveta Mitja Bervar.

Občina Dolenjske Toplice je pred dvema letoma stopila na pot Rastoče knjige in se tako pridružila vseslovenskemu projektu predstavitve narodove odličnosti in mojstrstva. »Rastoča knjiga je eden tistih lepih projektov, ki med nami širi pozitivne vrednote in nam kaže pot v družbo najboljših,« je poudaril Bervar. Hkrati spodbuja vse, da pokažejo in predstavijo svoje talente drugim, kar na nek način pomeni tudi rast občine na vseh področjih, je povedal topliški župan Jože Muhič.

Rastočo knjigo Topliške doline simbolizira spomenik topliške kopalke v avli kulturno kongresnega centra, ki nosi knjige. »Vse knjige, ki so bile izdane v občini, bomo uvrstili v vitrino, ki bo tako vsako leto bogatejša,« je še povedal župan. A ker želijo, da je knjiga dostopna čim širšemu krogu občanov, so po nekaterih vaseh postavili tudi podružnične rastoče knjige, kar je na nek način posebnost Dolenjskih Toplic.

V projekt je že od samega začetka vključena tudi osnovna šola in letošnja rdeča nit je abeceda mojstrstva in odličnosti. »Na to temo ustvarjamo tako zaposleni, kot tudi učenci in varovanci vrtca. Iščemo pomembne besede na posamezno črko in oblikujemo miselne vzorce,« je razložila šolska knjižničarka in učiteljica slovenščine Marija Andrejčič, pobudnica projekta v Dolenjskih Toplicah.

Slovesnosti se je udeležil tudi idejni oče Rastoče knjige dr. Janez Gabrijelčič, ki je dejal, da je ponosen na razvoj topliške rastoče knjige.

R. N.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava