kultura

V Stični 15. festival glasbe, gledališča in likovne umetnosti

21.11.2014 | 13:30 | M. M.

Iz predstave Škrat Kuzma... (Foto: organizatorji festivala)

Iz predstave Škrat Kuzma... (Foto: organizatorji festivala)

V Stični 15. festival glasbe, gledališča in likovne umetnosti

Stična - Kulturno društvo Stična bo z glasbenim maratonom in natečajem Festivala Stična 2014 v tamkajšnjem Baru Jama danes ob 16. uri neuradno začelo 15. festival Stična. Festival glasbe, gledališča in likovne umetnosti bo potekal do 6. decembra, prinesel pa bo široko paleto kulturnih dogodkov z mednarodno udeležbo, so sporočili prireditelji.

V glasbenem delu festivala bodo nastopili Vlado Kreslin in Mali bogovi, Nana Miličinski, Murat in Jose, DJ Jamirko ter Godalni orkester Stična.

Festival bodo uradno odprli z jutrišnjim odprtjem likovne razstave Franceta in Roka Slane v stiški galeriji Muzeja krščanstva na Slovenskem ter koncertnim in plesnim nastopom Od resnih do plesnih Godalnega orkestra Kulturnega društva Stična in Plesne izbe Maribor.

Za ljubitelje gledališča bodo v Kulturnem domu Stična pripravili otroško gledališko predstavo Škrat Kuzma dobi nagrado Gledališča Toneta Čufarja z Jesenic in predstavo za odrasle George Dandin ali pretentani soprog gledališča Sklonište u teatru iz Batajnice v Srbiji.

V sklopu festivala pripravljajo letos še potopisne večere, otroško koncertno predstavo, filmsko predstavo in večer poezije, glasbe ter humoresk.

Festival Stična prirejajo od leta 2000, od začetne zamisli o štirih celovečernih prireditvah pa se je razvil v štirinajstdnevno manifestacijo kulture in z njo povezanih dogodkov. V okviru festivala želijo organizatorji predstaviti tri temeljne poti izražanja - gledališče, glasbo in likovno umetnost in na omenjeni trikotnik pripenjati bolj intimne sfere ustvarjanja, izobraževanje ter spodbujanje k delu na omenjenih področjih.

Posamezna vabila v okviru festivala najdete na povezavi Namig za premik.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava