kronika

Šestim voznikom in kolesarju "ponudili" alkotest

21.11.2014 | 19:15 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: PU Novo mesto, arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: PU Novo mesto, arhiv DL)

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so včeraj opravljali kontrolo prometa na območju Črnomlja. Ugotovili so 33 kršitev zaradi prekoračitve hitrosti in ukrepali zaradi ugotovljene preobremenitve tovornega vozila. Preverjali so tudi psihofizično stanje voznikov in v treh primerih ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola. Voznik, ki so ga ustavili v Dragatušu, je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligrama alkohola. Kršitelja, ki so jima odredili preizkuse v Semiču, sta imela v litru izdihanega zraka 0,52 in 0,62 miligrama alkohola. Ob 9. uri so v Dolenjskih Toplicah ustavili kolesarja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,30 miligrama alkohola.

Novomeški policisti so okoli 13. ure v Novem mestu ustavili 31-letnega voznika osebnega avtomobila Fiat punto. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog.

Okoli 15.30 so policisti na Dvoru ustavili voznika kolesa z motorjem in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti prav tako odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligrama alkohola. Kolo z motorjem so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Novem mestu pa so policisti popoldan 32-letnemu vozniku odredili strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je opravljanja preizkusa odklonil. Policisti so še ugotovili, da ima na avtomobilu Citroen xara nameščene neveljavne registrske tablice. Avtomobil so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Krški policisti so nekaj pred 22. uro, med kontrolo prometa na Senovem, ustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila Škoda felicia. Kršitelj je policistom izročil neveljavno vozniško dovoljenje, avtomobil pa je odjavljen iz prometa. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar ga je odklonil. 52-letni moški se je med postopkom nedostojno vedel do policistov in se kljub opozorilom in ukazom ni pomiril, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi številnih kršitev so na sodišče naslovili obdolžilni predlog in mu izdali plačilni nalog.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava