kronika

Prevrnila se je z avtomobilom. Hudo poškodovan mopedist

24.11.2014 | 15:35 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Včeraj nekaj po 7. uri se je prometna nesreča zgodila na cesti Novo mesto – Mirna Peč. 57-letna voznica osebnega avtomobila je vozila po klancu navzdol in v ovinku izgubila oblast nad avtomobilom. Zapeljala je s ceste in se z vozilom prevrnila. Hudo poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine prometne nesreče policisti še preiskujejo, danes poročajo s PU Novo mesto.

Izsilil prednost

Policisti so bili včeraj nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči v Novem mestu. Ugotovili so, da je voznik osebnega avtomobila izsilil prednost 18-letnemu vozniku mopeda. Po trčenju je voznik mopeda padel in se hudo poškodoval. Oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici.

Z avtom v drvarnico

Metliški policisti so minuli petek prejeli klic o prometni nesreči, ki naj bi se ponoči zgodila v Rosalnicah. Ugotovili so, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in trčil v drvarnico. 20-letni povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran avtomobil Volkswagen polo. Zaradi kršitev so mu policisti izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Vozila pijana

V okolici Trebnjega se je istega dne nekaj pred 19. uro zgodila prometna nesreča. Policisti so ugotovili, da je bil vzrok vožnja po levi strani obeh udeleženk prometne nesreče. 49-letna voznica je imela v litru izdihanega zraka 0,89 miligrama alkohola.

Napihal skoraj tri promile

Policisti postaje prometne policije Novo mesto so v petek popoldan v okolici Novega mesta odredili preizkus alkoholiziranosti 29-letnemu vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 1,23 miligrama alkohola. Med postopkom so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pijan ustavil na odstavnem pasu

V noči na soboto so policisti na avtocesti, pri izvozu za Trebnje, kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je vozilo ustavil na odstavnem pasu, in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 67-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligrama alkohola. Policisti so ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu odvzeli vozniško dovoljenje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kradli zlato

V okolici Sevnice je v petek neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel zlat nakit in tehnične predmete. Lastnika je oškodoval za 3000 evrov.

Prav tako v petek popoldan sta v okolici Trebnjega neznanca iz stanovanjske hiše odnesla zlat nakit in povzročila za okoli 3000 evrov škode.

Med 14. in 22. novembrom je iz stanovanjske hiše v okolici Krškega nekdo ukradel zlat nakit. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 6000 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava