dolenjska

Tudi podvoz v Velikem Gabru odslej varnejši

25.11.2014 | 14:00 | M. M., foto: občina Trebnje

Tudi podvoz v Velikem Gabru odslej varnejši
Tudi podvoz v Velikem Gabru odslej varnejši
Tudi podvoz v Velikem Gabru odslej varnejši

Trebnje - Danes so na podvozu pod železniško progo Veliki Gaber v občini Trebnje še uradno predali namenu opozorilni sistem COPS@road, s katerim želi občina skupaj z Zavarovalnico Triglav in podjetjem Aktivna signalizacija Korun zmanjšati nevarnost prometnih nesreč na tem nepreglednem cestnem odseku.

Navedeni cestni odsek je izredno nevaren, saj je prehod skozi podvoz zelo ozek, vozišče pred podvozom pa poteka po klancu navzdol skozi ovinek. Tudi uporaba prometnega ogledala pod podvozom ne nudi dovolj preglednosti, ki bi zagotavljala varno udeležbo v prometu. S postavitvijo opozorilnega sistema COPS@road želi trebanjska občina v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav in podjetjem A.s.K povečati varnost z dodatnim opozarjanjem na potencialno nevarnost trka. Sistem je razvilo mlado slovensko podjetje A.s.K in je posebej učinkovit na nepreglednih cestnih odsekih, kjer je zaradi slabe vidljivosti onemogočena dobra presoja voznika pri vključevanju na prednostno cesto.

O omenjenem sistemu smo že večkrat poročali, saj so ga nedavno postavili tudi v križišču v Velikem Podlogu v krški občini, križišče Westrove in Šegove ulice v Novem mestu ter na Majnikovi ulici v Ribnici.

Župan občine Trebnje Alojzij Kastelic je na današnji slovesnosti povedal: »Že pred leti smo si v občini Trebnje prizadevali, da bi povečali varnost pri železniškem podvozu v Velikem Gabru, vendar so ustrezni sistemi presegali dosegljivo ceno in zaradi tega smo to nalogo večkrat prestavili v prihodnost. Ko pa se je pokazala priložnost, da skupaj s podjetjem Aktivna signalizacija Korun in Zavarovalnico Triglav po dostopni ceni zagotovimo signalizacijo, ki bo občanom zagotavljala večjo stopnjo varnosti, smo se z veseljem odločili za ta projekt. Zahvaljujemo se podjetju A.s.K in Zavarovalnici za sodelovanje, tako v imenu občine, kot tudi v imenu občank in občanov občine Trebnje.«

V sklopu projekta Skupaj za večjo prometno varnost v Sloveniji je Zavarovalnica Triglav sofinancirala 40 odst. vrednosti postavitve sistemov COPS@road v dvanajstih slovenskih občinah.

‹ nazaj

Komentarji (1)

25.11.2014Oceništrudl 
Je pa investicija...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava