kronika

Zaradi plina evakuirali dva bloka

26.11.2014 | 07:10 | M. K.

Zaradi plina evakuirali dva bloka

Sinoči ob 19.06 uri so zaznali vonj po plinu v večstanovanjski stavbi na Cesti bratov Milavcev v Brežicah. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, iz dveh večstanovanjskih objektov evakuirali osemnajst oseb, opravili meritve in prezračili prostore. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

V naselju Breza, občina Trebnje, so nekaj pred 17. uro zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Pred prihodom gasilcev so požar začeli gasiti občani, dokončno pa so ga pogasili gasilci, ki s tudi so s termo kamero pregledali okolico dimnika in objekt ter očistili dimnik.

Ob 10.13 je občan v kraju Cesta v občini Krško našel ročno bombo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi sta ročno bombo, angleške izdelave, iz obdobja II. svetovne vojne, odstranila ter varno uskladiščila.

Ob 18.47 je na cesti Peščenik–Kriška vas v občini Ivančna Gorica s cestišča zdrsnilo osebno vozilo, pri čemer se je voznik lažje poškodoval. Gasilci PGD Kriška vas so razsvetlili mesto nesreče.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 13.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP HOTEL OTOČEC TOKOKROG SAMOSTOJEČA OMARICA;

- od 10.00 do 14.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ZALOG PRI ŠKOCJANU.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 9.30 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP TRŠKA GORA;

- od 10.30 do 12.00 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VRH;

- od 10.30 do 12.00 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MRAŠEVO, TP MALI PODLJUBEN, TP VEL. PODLJUBEN;

- od 12.30 do 14.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ZALOG VAS 2000.

Nadzorništvo Trebnje obvešča, da bo danes od 11.00 do 14.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GOR. MEDVEDJE SELO .

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del danes motena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško okolica med 7.30 in 9.00 uro na območju transformatorskih postaj Kostanjek, Graben Ašič, Graben, Raztez, Anže, Anže Šalamon, Brezje Anže in Raztez vas, med 9.30 uro in 11.00 uro na območju transformatorskih postaj Koprivnica Kladje in Veliki dol ter med 12.30 uro in 14.00 uro na območju transformatorskih postaj Zgornja Blanca, Marisove loze, Ložice in Stranje; na področju nadzorništva Krško mesto pa med 8.00 in 13.30 uro na območju transformatorske postaje Ravno.

‹ nazaj

Komentarji (1)

26.11.2014Ocenikar eden 
"Danes brez elektrike" prosim objavlajte samostojno, saj vas to prav nič ne stane.Pa bomo tudi vaši bralci zadovoljni. Malo prijaznosti z vaše strani, pa bo.Bo šlo?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava