gospodarstvo

Danes dan za predstavitev poklicev

27.11.2014 | 08:30 | M. M.

Podjetja želijo mladim predstaviti delo v posameznem poklicu. Na sliki šentjernejski L-TEK (Foto: spletna stran podjetja, arhiv DL)

Podjetja želijo mladim predstaviti delo v posameznem poklicu. Na sliki šentjernejski L-TEK (Foto: spletna stran podjetja, arhiv DL)

Mirna, Metlika, Žužemberk, Sevnica... - Danes ob 16. uri bo 170 podjetij po vsej Sloveniji odprlo svoja vrata devetošolcem in njihovim staršem ter jim predstavilo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem delovnem okolju. Vstop je prost.

Z območja širše regije bodo vrata odprli: mirnska Dana, žužemberška Keko oprema, šentjernejski L-TEK, novomeška TV, metliški Evrostroj, semiška Iskra kondenzatorji, krške družbe Avtoline, Hermes računalništvo in poslovne storitve ter Vipap Videm, podjetja Elektronik Kranjc Servis, Reklame Žarn in Splavar iz Brežic, Athos elektrosistemi, Metaltec in Mlin Katič iz Leskovca pri Krškem, brestaniški Duropack, Ključavničarstvo Rudolf Deržič iz Dobove, sevniški Kmečka zadruga, Dimnikarstvo Jelančič in Pekarna Kruhek, Siliko iz Boštanja, Kovinocrom z Jesenic na Dolenjskem ter Resistec iz Kostanjevice na Krki, kočevski podjetji Itas-cas in Melamin ter ribniška Yaskawa Ristro.

Pobudnica dneva odprtih vrat je Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje in Zavodom za šolstvo. Ocenili so, da tako učenci kot starši še vedno nimajo dovolj informacij o posameznih poklicih ali pa se le-teh drži stereotipna (negativna) podoba. Mladim želijo predstaviti tiste perspektivne poklice, ki jih naše gospodarstvo potrebuje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava