To je bil večer Luke Brulca

27.11.2014 | 10:05

Foto: I. Vidmar

Foto: I. Vidmar

Novo mesto - Odbojkarjem Krke je sinoči z zmago s 3:1 nad žilavimi Šoštanjčani uspelo narediti še en korak proti uvrstitvi med najboljših šest po prvem delu državnega prvenstva v prvi odbojkarski ligi, ob tokrat precej nerazpoloženih soigralcih pa je za dragoceno zmago najbolj zaslužen kapetan Luka Brulec, ki je v štirih nizih zbral kar 23 točk in v odločilnem četrtem nizu tehtnico na stran Krke nagnil z nizom zanesljivih servisov in asov.

To je bil večer Luke Brulca

Gostje iz Šoštanja na prvi pogled niso bili videti posebej nevarni, a so se izkazali kot izjemno organizirano moštvo, blesteli pa so predvsem po izvrstnem sprejemu. V prvem nizu so Novomeščani hitro povedli in brez težav prišli do 25. točke, čeprav so ob koncu niza precej popustili, kar je dalo Šoštanjčanom krila in so s poletno igro nadaljevali tudi v drugem nizu, v katerem so jih domačini ujeli šele pri 14. točki. Čeprav Šoštanjčanom v tretjem nizu ni uspelo narediti višje razlike, pa kljub vsemu trudu Novomeščani nikakor niso mogli izida obrniti sebi v prid in gostje so obudili upanje na zanje ugoden razplet srečanja, a je v odločilnem četrtem nizu njihove upe pokopal Luka Brulec, svoje pa je z večkrat precej spornimi odločitvami dodal tudi glavni sodnik Milojevič, ki je ob koncu niza tako razburil goste, da je moral pokazati celo rdeč karton.

S to zmago so novomeški odbojkarji še za korak bliže uvrstitvi v modro skupino, saj imajo na šestem mestu z enakim številom točk, kot jih je zbral petouvrščeni Fužinar, pet točk naskoka pred najbližjima zasledovalcema, kranjskim Triglavom in sinočnjimi tekmeci. Naslednjo tekmo bodo Krkini odbojkarji igrali že v petek ob 20. uri doma s četrtouvrščeno Panvito Pomgradom.

Krka : Šoštanj Topolšica 3:1 (20, 21, -22, 20)

Krka: Brulec 23, Ožbalt, Erpič 5, Vrhovšek, Kosmina 9, Zalar, Kastrevec 4, Rastoder, Vesel, Smrke, Pucelj 4, Bregar 7, Lindič, Turk 8.

Šoštanj Topolšica: Mulec, Žnider, Vrhunc 1, Port 3, Prikeržnik 14, Boženk 15, Rojnik 13, Pavič, Menih, Koželnik, Uršič 10, Vovk 9.

Lestvica: 1. ACH Volley 39, 2. Calcit Volleyball 33, 3. Salonit 28, 4. Panvita Pomgrad 27, 5. Fužinar Metal 18, 6. Krka 18, 7. Astec Triglav 13, 8. Šoštanj Topolšica 13, 9. Go Volley 10, 10. Lunos Maribor 8.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava