dolenjska

V ospredju kadrovska imenovanja

27.11.2014 | 09:15 | Tekst in foto: K. E.

V ospredju kadrovska imenovanja

Šentrupert - V Šentrupertu so se občinski svetniki včeraj sestali na drugi redni seji, ki je minila praktično brez zapletov. Na dnevnem redu so bila predvsem različna imenovanja.

Mateja Jazbec

Mateja Jazbec

Jurij Bizjak

Jurij Bizjak

Tako so v najvišji nadzorni organ občine, novi Nadzorni odbor kot predsednico imenovali Natašo Ziherl, članici pa bosta Breda Vojnovič in Petra Florjančič. »Gre za tisti organ, ki nadzira pravilnost in zakonitost, upravičenost in gospodarnost porabe javnega denarja, zato je pomembno, da je že takoj na začetku konstituiran in da začne s svojim delom,« je o pomenu tega organa povedala direktorica občinske uprave občine Šentrupert Mateja Jazbec.

Sicer so na včerajšnji seji imenovali tudi člane petih delovnih teles občinskega sveta. Odbor za okolje in prostor in gospodarske javne službe bo vodil Alojzij Gregorčič, odbor za proračun in finance Matjaž Štrukelj, odbor za gospodarstvo, kmetijstvo in turizem Jurij Bizjak, odbor za družbene dejavnosti Ruža Brcar, na čelu statusno pravne komisije pa bo Robert Jereb.

Odbor za priznanja – skupno delovno telo občinskega sveta in župana – bo vodila Ruža Brcar, člana bosta še Alojzij Gregorčič in Maks Franc Kurent. Včeraj so imenovali še Jožeta Zaplatarja za predstavnika občinskega sveta v Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, občinsko volilno komisijo bo tudi v novem mandatu vodil Boštjan Sladič, za starega novega glavnega in odgovornega urednika občinskega glasila pa so potrdili Jožeta Zupana.

‹ nazaj

Zvočni zapisi

Mateja Jazbec o imenovanju komisij in odborov OS Šentrupert

Galerija (5)

Jurij Bizjak
Mateja Jazbec
V ospredju kadrovska imenovanja
V ospredju kadrovska imenovanja
župan Rupert Gole

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava