kronika

Hudo padla, ko je skušala ustaviti vozilo. Pijan z motorjem v potok

27.11.2014 | 11:30 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Trebanjski policisti so včeraj okoli 18.30 obravnavali prometno nesrečo v Čatežu, ko je 58-letna voznica ustavila avtomobil na lokalni cesti in izstopila iz vozila. Pri tem naj ne bi potegnila ročne zavore, vozilo pa ni bilo v prestavi, zato se je začelo premikati vzvratno. 58-letna ženska je padla in se poškodovala, ko je skušala s silo telesa vozilo ustaviti. Reševalci so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima hude poškodbe glave. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Povzročitelj nesreče pijan

V okolici Sevnice se je včeraj popoldan zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodoval voznik kolesa z motorjem. Policisti so ugotovili, da je 33-letni voznik v ovinku izgubil oblast nad motorjem in trčil v ograjo mostu. Ob padcu se je poškodoval, kolo z motorjem pa je obstalo v potoku. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka pa je imel 1,01 miligrama alkohola. Kolo z motorjem so zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegli avtomobil

Sevniški policisti so med kontrolo prometa v okolici Sevnice ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,89 miligrama alkohola. Kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Policisti so Hyundai accent zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila zakona o pravilih cestnega prometa, zakona o voznikih, zakona o motornih vozilih in zakona o obveznem zavarovanju v prometu za omenjene kršitve določajo globo v višini 2.820 evrov.

Vlomili v hišo in v gospodarski objekt

V Drganjih Selih je včeraj nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel prenosni računalnik in zlat nakit. Škode je za okoli 1100 evrov.

V Hrastu pri Jugorju pa so neznanci iz gospodarskega objekta odnesli 30 novih pnevmatik in štiri platišča. Lastnika so oškodovali za 2000 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava