gospodarstvo

Adria Mobil letos s 162 milijoni evrov prihodkov od prodaje

27.11.2014 | 15:00 | STA, M. M.

Foto: B.D.G., arhiv DL

Foto: B.D.G., arhiv DL

Novo mesto - Novomeška Adria Mobil je v devetmesečju ustvarila 161,8 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje oz. sedem odstotkov več kot v primerljivem lanskem obdobju. S tem je dosegla 83 odstotkov za letos predvidenega čistega dobička, zato si v družbi ob koncu leta obetajo presežek načrtovanega dobička.

V Adrii Mobil ocenjujejo, da so z devetmesečnim poslovanjem glede na še vedno negativne smernice na evropskem trgu počitniških vozil, ki so sicer bolj izrazite pri počitniških prikolicah, uspešno kapitalizirali svoja razvojna vlaganja, kar potrjuje tudi pozitivna rast njihovega tržnega deleža.

Rast je po mnenju vodstva posledica vlaganj v razvoj izdelkov - za tega in posodobitev tehnološke opreme na leto namenijo približno pet milijonov evrov - in utrjevanja njihove tržne znamke Adria na evropskem trgu počitniških vozil.

Sicer pa so letos na trgu predstavili premijski razred integriranega avtodoma Sonic Supreme, ki velja za tehnološko najzahtevnejši izdelek v panogi, v okviru programa počitniških prikolic pa dve novosti - jubilejno serijo Altea4four in serijo Adora, ki je nova predstavnica prepoznavnega Adriinega oblikovanja.

Po zadnjih napovedih evropskega karavanskega združenja - European Caravan Federation se bo evropski trg počitniških vozil ustalil, ob nekoliko boljših napovedih za prodajo avtodomov pa se bo gibal na ravni 140.000 prodanih enot.

Glede na napovedi v Adrii Mobil pričakujejo, da bodo na ključnih trgih ohranili pozitivno smer trženja, hkrati pa sledili novim priložnostim za širitev svoje ponudbe.

Omenjeno novomeško podjetje zaposluje nekaj manj kot 600 ljudi, glede na povečani obseg prejetih naročil pa v prihodnjem obdobju načrtujejo nekaj novih zaposlitev.

Kljub pozitivnih tržnim znamenjem pa v Adrii Mobil ostajajo na trdnih tleh, saj so napovedi glede prihodnjih gibanj evropskega trga počitniških vozil in prikolic negotove ter v veliki meri odvisne od rasti evropskega gospodarstva, so še sporočili iz Adrie Mobil.

Popoldne slovesnost ob 60-letnici dolenjske avtomobilske in industrije prikolic

V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu se bo drevi ob 18. uri začela slovesnost ob 60-letnici razvoja tukajšnje avtomobilske in industrije prikolic. S prireditvijo, razstavo in predstavitvijo izdelkov se bodo spomnili njenih začetkov in Industrije motornih vozil (IMV), predhodnika današnjih družb Revoz, Adria Mobil in TPV.

Kot so zapisali prireditelji, se bodo spomnili tudi glavnih mejnikov te industrije in zgodovine podjetja IMV, hkrati pa izpostavili posameznike in vizionarje, ki so z delom ter predanostjo vplivali na njegov razvoj.

‹ nazaj

Komentarji (1)

27.11.2014Oceniiii 
hitro prodat, dokler so američani v ljubljani na obisku..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava