mladi dopisnik

V vrtcu Črnomelj so obeležili Teden otroka

27.11.2014 | Zapisala: Vesna Žarkovič, pom. ravnateljice

V vrtcu Črnomelj so obeležili Teden otroka

Črnomelj - V vrtcu Črnomelj, enota Loka so otroci skupaj z vzgojiteljicami obeležili teden otroka.

Vzgojiteljice so otrokom pripravile bogate in pestre dopoldanske urice. Otroci so aktivno sodelovali v različnih jesenskih delavnicah, kjer so ustvarjali iz pridelkov in plodov polja in gozda, se igrali s plodovi, jih preštevali, barvali in izdelovali lutke. Telovadili so na jesenskem športnem dopoldnevu, kjer so bili njihovi telovadni pripomočki in orodja kar jesenski plodovi, iskali skriti zaklad v naravi, uživali v glasbenem dopoldnevu, kjer so spoznavali različne instrumente: kitaro, harmoniko, boben in flavto. Iz buč, ki so jih otroci in vzgojiteljice pridelali na vrtčevski njivi in jih sami pospravili in pripravili za ustvarjanje, so oblikovali »Teto jesen«, katera je krasila vhod v vrtec.

Ob zaključku različnih obogatitvenih dejavnosti so si otroci ogledali lutkovno predstavo »Razbita buča« v izvedbi vzgojiteljic in po predstavi ustvarjali na ploščadi pred vrtcem z barvnimi kredami ali v igralnici z vodenimi barvicami.

Vzgojiteljice so otrokom pričarale nepozaben mesec, ne samo teden, kjer so imeli otroci možnost doživljati, spoznavati, se izražati in uživati v čarih jesenskega časa.

Nekaj utrinkov dejavnosti si poglejte v foto galeriji.

‹ nazaj

Galerija (8)

Teden otroka - 001
Teden otroka - 002
Teden otroka - 003
Teden otroka - 004
Teden otroka - 005
Teden otroka - 006
Teden otroka - 007
Teden otroka - 008

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava