kronika

Zaznali vonj po plinu

28.11.2014 | 07:00 | M. K.

Zaznali vonj po plinu

V poslovnih prostorih v Obrtni ulici v Brežicah so včeraj nekaj pred 11. uro zaznali vonj po plinu. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, evakuirali tri osebe iz pisarne, opravili meritve, zaprli dostop do pisarne in prezračili prostore. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Ob 18. so se gasilci ponovno odpravili na preventivni ogled prostorov. Merilne naprave tudi tokrat niso zaznale povišane koncentracije eksplozivnih plinov.

Ob 19.49 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško na Cankarjevi cesti na Senovem nudili pomoč reševalcem NMP ZD Krško pri oskrbi in transportu občanke do reševalnega vozila. Reševalci so občanko, ki je padla v kopalnici, prepeljali na urgentni center SB Brežice.

Ob 8.36 sta malo pred naseljem Stična iz smeri Ivančne Gorice trčili osebni vozili. Poleg reševalcev NMP Ljubljana in NMP ZD Ivančna Gorica, ki so oskrbeli poškodovani osebi, so posredovali tudi gasilci PGD Stična in poklicni gasilci GB Ljubljana. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih.

Danes gasilska vaja

Danes se bo v naselju Krška vas, občina Brežice, ob 16. uri začela gasilska vaja VI. sektorja pri GZ Brežice. Vajo bodo izvedli gasilci Prostovoljnih društev Krška vas, Skopice, Cerklje in Pirošica. V ta namen bodo uporabljene sirena javnega alarmiranja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava