Na sprehod se bodo lahko podali tudi najmlajši

28.11.2014 | 09:25

Sedaj gremo lahko vsi na sprehod!

Sedaj gremo lahko vsi na sprehod!

Gregor Kaplan

Gregor Kaplan

Trebnje - Sklad Vrtca Mavrica Trebnje je enoti Videk še formalno predal voziček za najmlajše otroke, ki je namenjen tistim, ki ob vstopu v vrtec še ne znajo hoditi. Po novem bodo tako tudi skupine, ki vključujejo najmlajše, imele možnost kratkega sprehoda v neposredni bližini vrtca.

V trebanjskem vrtcu, ki ga skupaj obiskuje 546 otrok v 30 oddelkih, imajo 13 oddelkov prve starostne skupine. Kot pravi ravnateljica Vlasta Starc, so donacije, ki jih zbirajo preko sklada, pomembne, saj omogočajo obogatitev določenega programa in so lahko pomoč pri strokovnem delu.

Z zadnjo donacijo je sicer sklad zaključil enoletni cikel zbiranja sredstev. V lanskem šolskem letu so na osrednji prireditvi zbrali več kot 2.000 evrov, s katerimi so omogočili nakup vozička, preostanek pa namenili za pomoč dvema socialno ogroženima družinama za izvedbo letovanja. Aktivni so bili tudi v prednovoletnem času, ko so zbirali donacije na stojnici v trebanjskem parku, sredstva so prav tako namenili socialno ogroženim družinam.

Podobne akcije načrtujejo tudi v letošnjem šolskem letu. »Cilje in želje še usklajujemo s strokovnimi službami v vrtcu, vsekakor pa bomo v decembru tudi letos zbirali sredstva za pomoč otrokom iz socialno šibkih družin. Prav letos sklad, ki nam je lahko v ponos, praznuje svojo 10. obletnico in ob tej priložnosti gre velika zahvala vsem tistim, ki so pomagali, da smo v teh 10 letih zbrali preko 30.000 evrov sredstev,« je povedal predsednik Sklada Vrtca Mavrica Trebnje Gregor Kaplan.

K.E.

Galerija

Komentarji (1)

29.11.2014OceniMirč 
Še dobro da je prišel Kaplan iz Novega mesta ali iz kje, da se nekomu da delat tisto kar se prej ni delalo 30 let. Pa tudi zdaj se ne bi. Trebanjčki samozadostni :)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava