bela krajina

Kraljica metliške črnine izstopa po dobrodelnosti

29.11.2014 | 08:15 | M. M.

Kraljica metliške črnine

Kraljica metliške črnine

Metlika - »Odločila sem se, da bom enoletni mandat izkoristila v vseh pogledih in nekaj dobrega naredila tudi za sočloveka,« pravi Janja Hozner, kraljica metliške črnine. V sodelovanju s TD Vigred Metlika in DPM Črnomelj se je tako odločila organizirati dobrodelni koncert, na katerem bodo danes v kulturnem centru v Semiču nastopili glasbeniki iz vse Slovenije. Alenka Gotar, Gal Gjurin, Manca Špik, Marijan Novina, Gušti in drugi bodo zapeli, da bi pomagali 11-letnemu Julijanu iz Semiča, ki trpi za hudo obliko avtizma, in Benjaminu iz Črnomlja, ki se že štiri leta bori z levkemijo.

Kraljica metliške črnine izstopa po dobrodelnosti

Julijan zaradi bolezni ne more govoriti, zato se v družini sporazumevajo s kretnjami in glasovi. Močno nihanje razpoloženja je njihov stalni sopotnik, prav tako nima nadzora nad izločanjem, zato mora nositi plenice. Julijan v dopoldanskem času obiskuje OŠ Milke Šobar Nataše v Črnomlju. Mama je brezposelna, oče dela v trgovini kot prodajalec, starejši sin obiskuje OŠ v Semiču. Mama je doma in je prva, ki oskrbi Julijana po vrnitvi iz šole. Številne zdravstvene terapije, ki bi deloma pripomogle k njegovemu razumevanju, so samoplačniške in za družino, ki živi v veliki socialni stiski, predrage.

Benjamin je 17-letni gimnazijec Srednje šole Črnomelj, ki se bori z levkemijo. Vsa njegova zdravljenja potekajo v Ljubljani. Benjamin je bil še pred nekaj leti aktiven in razigran najstnik, športnik z izjemno močno voljo in energijo. Svoje pozitivne misli širi med domače ljudi, prijatelje in znance. Ve in prepričan je, da ga bosta trdna volja in želja pripeljala do tako močno želenega cilja.

»Ko človek stopi v stik z obema družinama, spozna, kako neverjetno močni so, kako se veselijo vsakega novega dne, ki ga bodo preživeli skupaj, ne glede na vse težave. Ko človek to vidi, mu zaigra srce. In da bo tretjo soboto v novembru zaigralo še kakšno belokranjsko srce, Vas vabimo, da se nam pridružite pri ustvarjanju harmonije dobrote in pomoči,« dodaja vinska kraljica.

Če lahko pomagate omenjenima družinama, denar nakažete na TRR 02430-0016581518, s pripisom »Kraljevo je deliti«, ki je odprt pri NLB.

Predprodaja vstopnic za koncert pa poteka v TIC Semič in Metlika ter RIC Črnomelj, mogoče jih bo kupiti tudi pred samim koncertom.

‹ nazaj

Komentarji (4)

29.11.2014 4 (4) (0)OceniRenata Brunskole 
Tudi Renata Brunskole izstopa, kar se tiče dobrodelne organizacije. Od rdečega križa kot sekretarka prejema ca.8000 eur plače. Sicer pa vse pohvale Janji Hozner in vsem Državljanom, ki resnično delajo za sočloveka, ne pa da se na stiski sočloveka že 70 let krmijo tako kot komunistična mafija.
29.11.2014 2 (2) (0)Ocenilenin 
To ste hoteli sedaj pa imate 99% revežev in 1% bogatašev - turbokapitalistov. Delavci smo postali hlapci v tavarnah katere smo mi zgradili. Bravo Peterle in "slovenska švica"
29.11.2014OceniKomunistična mafija 
Ha, mi rdečkarji kar pomagamom brez pompa, črnine, kraljice, populizma tdi. Kdor rad da ne potrebuje motivacije v obliki koncerta in še česa: RK in Karitasa in.. Posredniki več stanejo kot se pa zberejo. Podari in bodi "tiho" - ne hvali se s tem. S tem - z revščino se ni za hvaliti! Srečno danes zvečer.
1.12.2014Oceniana 
Ni lepo, da se nepreverjene zadeve objavljajo na način izmišljenih stvari. Renata Brunskole ne bo prejemala plače 8.000 EUR, ampak 3.000 EUR bruto, kar je plača številnih direktorjev javnih zavodih v slovenskih občinah (iz zanesljivega vira). Za takšno odgovorno funkcijo si bo to plačo zaslužila.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava