nogomet

Krka spet premagala Olimpijo, že petič v poldrugem letu

30.11.2014 | 12:40 | I. V.

Z nogometaši Krke imajo Ljubljančani vedno precej težav. (Foto: I. V./arhiv DL)

Z nogometaši Krke imajo Ljubljančani vedno precej težav. (Foto: I. V./arhiv DL)

Novo mesto - Nogometaši Krke so sinoči v Stožicah še petič v poldrugem letu ugnali ljubljansko Olimpijo in tako lepo zagodli Ljubljančanom, ki so po porazu z Novomeščani z 1:2 z drugega zdrsnili na četrto mesto prvenstvene lestvice, najboljše dolenjsko nogometno moštvo pa se je po točkah izenačilo z Gorico, ki pa ima precej boljše razmerje med danimi in prejetimi zadetki.

Nogometaši Krke so še enkrat več dokazali, da so za Olimpijo zelo neugoden tekmec. Moštvo sta pomerili sedmič, Novomeščani pa so dobili že peto tekmo. Krka je v prejšnjem krogu proti Radomljam prišla šele do prve gostujoče zmage, v Stožicah pa je torej vknjižila še eno.

Ljubljančani, ki so tokrat igrali brez Mihe Zajca, Antonia Mlinarja Delameje, Bobana Jovića in Marka Vukčevića, so takoj na začetku pritisnili proti novomeškemu golu, prvič pa streljali v sedmi minuti prek Mirana Burgiča. Dve minuti kasneje so domači izvajali kot, akcijo je zaključil še enkrat Burgič, a je bil znova premalo zbran. Novomeščani so do prvega strela prišli v 12. minuti, ko je Aleksander Šeliga slabo izbil žogo, Marin Perić bi jo moral le potisniti v gol, a je Šeliga popravil napako. V 18. minuti je poizkusil Josip Fuček, iz obrata pa je žogo poslal mimo leve vratnice.

V 20. minuti so Novomeščani izpeljali protinapad, Perić se je prebil mimo Nemanje Mitrovića in premagal Šeligo. V 31. minuti bi gosti lahko vodili z 2:0, saj je domača obramba napravila napako, katero je skušal kaznovati Josip Fuček, a mu je veselje preprečil Šeliga.

Zeleno-beli so do konca prvega polčasa gol za izenačenje iskali prek Andraža Šporarja, Nika Kapuna in Burgiča, ki pa so merili premalo natančno.

Olimpija je na začetku drugega polčasa narekovala ritem in goste povsem stisnila na njihovo polovico, prvi strel pa je sprožil Burgič v 52. minuti. Po uri igre se je Perić znova sam znašel pred Šeligo, ljubljanski vratar je popravil napako svojih obrambnih igralcev in ubranil strel.

V 71. minuti je domača obramba napravila novo napako. Darijan Matić je podal nazaj proti Šeligi, vratarju Olimpije je odskočila žoga in končala v golu. Krka je po še naprej napadala, si priigrala še dve priložnosti, v 76. minuti pa dobila gol. Nik Omladič je podal iz kazenskega strela, najvišje je skočil Andraž Šporar in znižal zaostanek.

V 90. minuti so domači želeli prekršek nad Aleksandrom Rodićem, sodnik Matej Jug ni bil takšnega mnenja, krkaši pa so krenili v protinapad. Znova ga je zaključil razigrani Perić, toda Šeliga se vnovič ni dal.

Olimpija bo tekmo 20. kroga igrala čez teden dni, ko bo gostovala v Kopru, Krko pa dan kasneje čaka domači obračun z Gorico.

Olimpija : Krka 1:2 (0:1)

Strelci: 0:1 Perić (20.), 0:2 Matić (71./avtogol), 1:2 Šporar (76.).

Olimpija: Šeliga, Škarabot, Matić, Šporar, Valenčič (od 46. Rodić), Omladič, Kapun (od 84. Baskera), Bajrić, Zarifović, Burgič (od 75. Božič), Mitrović.

Krka: Pelin, Vučkić (od 62. Mojstrović), Buden, Fuček, Ejup (od 84. Diallo), Palič, Dežmar, Rašić (od 77. Jurić), Welbeck, Perić, Kastrevec.

Rumeni kartoni: Škarabot, Mitrović, Bajrić, Božič; Vučkić, Kastrevec, Pelin, Rašić, Buden

Ostale tekme 19. kroga:
Gorica : Domžale 1:2 (1:1)
Maribor : Rudar Velenje 3:2 (2:0)
Celje : Zavrč 3:0 (3:0)

Kalcer Radomlje : Luka Koper (danes)

Lestvica: 1. Domžale 44, 2. Maribor 38, 3. Celje 37, 4. Olimpija 35, 5. Zavrč 29, 6. Rudar 23, 7. Luka Koper 22, 8. Gorica 15, 9. Krka 15, 10. Radomlje 5.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava