ostali športi

Skakalke v Lillehammerju, Maja Vtič že komaj čaka

5.12.2014 | 08:00

Maja Vtič

Maja Vtič

Maja Vtič, Eva Logar in Špela Rogelj (Foto: I. V./arhiv DL)

Maja Vtič, Eva Logar in Špela Rogelj (Foto: I. V./arhiv DL)

Mirna -

Z današnjo tekmo v Lillehammerju se bo začela sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, četrta po vrsti. Na Norveško sta pod vodstvom novega trenerja Staneta Baloha in njegovega pomočnika Primoža Peterke na uvod v sezono odpotovali Mirčanki Eva Logar in Maja Vtič, ter z njima še Katja Požun, Špela Rogelj in Urša Bogataj.

Najboljša slovenska skakalka minule zime, Mirnčanka Maja Vtič meni, da je pripravljena še bolje kot lani, ko je v svetovnem pokalu zasedla šesto mesto, šesta pa je bila tudi na olimpijskih igrah v Sočiju. "Menim, da sem od lani precej napredovala. Poletje smo lahko dobro izkoristile za treninge in pripravo na zimo. Imele smo tudi eno tekmo, ki je bila dovolj, da smo lahko naredile primerjavo, kje smo. Mislim, da smo dobro trenirale, kar kažejo tudi rezultati testiranja. Napredovala sem tako psihično kot fizično, kar se je pokazalo tudi na skakalnici, tako da se res že zelo veselim zime," je pred odhodom na Norveško dejala dolenjska skakalka.

Zadnjih 14 dni pred odhodom se je Vtičeva bolj posvetila kondiciji, nato opravila še nekaj skokov na plastiki, ki so pokazali, da je v dobri formi. S tem, ali bo prehod na sneg težak, se ne obremenjuje. "Resda nimamo v nogah še niti enega skoka na snegu, a se s tem ne ukvarjam. Razmišljam bolj v to smer, da sama raje skačem na snegu, da tam še bolje funkcioniram, tako da bo prehod na sneg le še dodaten plus. Zagotovo bom potrebovala kakšen skok, da se bom prilagodila na podlago, na drsnost, a glede na to, da bo to zame premik na bolje, najbrž posebnih težav s prilagajanjem ne bo," je v smehu še dejala Vtičeva.

Njen glavni cilj to zimo je, da bi iz tekme v tekmo kazala konstantne skoke, da ne bi bilo prevelikih nihanj, tudi stopničke se ji zdijo povsem realne, a ne želi prehitevati dogodkov. "Želim si dobro nastopiti prav na vsaki tekmi sezone. Poleg glavnega cilja, nordijskega svetovnega prvenstva v Falunu, je eden glavnih ciljev tudi dober nastop na domači tekmi na Ljubnem. Tam te pridejo spodbujat domači navijači in seveda se želiš na teh tekmah še posebej izkazati. Upam, da bosta prav SP in svetovni pokal na Ljubnem pika na i celotni sezoni," si je pred odhodom še zaželela Vtičeva.

Tudi v strokovnem štabu novo sezono pričakujejo zelo optimistično. Nekdanji skakalni šampion Peterka, ki že nekaj let sodeluje s slovensko žensko reprezentanco, poudarja, da so dekleta dobro pripravljena in da ga to, kar so kazala na zadnjih treningih pred odhodom na prvo tekmo sezone, navdaja z optimizmom. "Veliko samozavesti pred sezono mi vzbuja zlasti to, kar dekleta kažejo na zadnjih treningih. Zato grem lahko na Norveško z optimizmom," je pred odhodom na sever dejal Peterka.

Tekma na skakalnici Lysgaardsbakkene v olimpijskem športnem parku v Lillehammerju se bo v danes začela ob 14.15 s poskusno serijo, ob 15.15 pa bo na sporedu prva serija.

I. V./STA

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava