Jorgič v zaključnem delu mladinskega SP

5.12.2014 | 09:25

Darko Jorgić (Foto: Remy Gros, ITTF)

Darko Jorgić (Foto: Remy Gros, ITTF)

Novo mesto - Darko Jorgić, član NTK Krka, je na svetovnem prvenstvu za mladince  v namiznem tenisu, ki se je 30. novembra pričelo v Šanghaju, poskrbel za enega največjih presenečenj v kvalifikacijskem delu tekmovanja posameznikov.

Jorgič je na Kitajsko odšel v zadnjem hipu, saj je nastop odpovedala angolska ekipa. 16-letni Hrastničan in njegov trener Jože Urh sta tako praktično preko noči iz Novega mesta odpotovala v Šanghaj.

V svoji kvalifikacijskih skupini je Jorgić najprej s 4:0 (4, 2, 8, 8) ugnal Michela Lignandzija iz Konga, nato pa se s svojim fantastičnim backhandom znesel nad Nemcem Qiu Dangom in ga proti pričakovanjem povsem nadigral s 4:1 (5, 5, -8, 4, 7). Formalnost v predtekmovanju je naš igralec opravil v tretji tekmi, ko je s 4:1 (6, -8, 6, 5, 9) premagal še Američana Aashaya Patela.

Danes ob 12. uri po lokalnem času se bo Jorgić v 1/32 finala pomeril s Kazahstancem Kirillom Gerassimenkom, ki sicer trenira v Akademiji Wernerja Schlagerja, in je letos poleti nastopal tudi na 2. Mladinskih olimpijskih igrah v Nandžingu.

Selektor Urh je bil z nastopom svojega varovanca zadovoljen: "Darko je vse od začetka zaigral zelo dobro, pa čeprav ni igral ekipnega turnirja, kjer so se nekateri igralci že dobro uigrali. Proti Dangu je odigral mirno in rutinirano ter najboljše v najbolj pomembnih trenutkih."

Igralec novomeške Krke je zaigral tudi v konkurenci mešanih dvojic kjer je združil moči z Belgijko Emile Loyen in uspešno prestal kvalifikacijsko tekmo proti navezi Erik Raiter/Alexia Nakashima (KAZ/BRA), bilo je 3:0 (2, 4, 9). V 1. krogu finalnega dela sta Jorgić in Loyenova naletela na previsoko oviro v postavi domačinov Liang Jingkuna in Chen Ke, ki sta slovensko-belgijsko navezo ugnala z 0:3 (-8, -7, -8).

T. Š.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava