kolesarstvo

Kolesarji bodo pedala raje vrteli na toplem

11.12.2014 | 10:00 | M. M.

Kristjan Fajt (Foto: arhiv DL)

Kristjan Fajt (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Članska ekipa KK Adria Mobil se je tako kot lani odzvala vabilu katarske kolesarske zveze in se bo prihodnji teden udeležila dirke Tour of Al Zubarah. Novomeščanom bo štiridnevna dirka služila predvsem kot priprava na novo sezono in popestritev enoličnih zimskih priprav, sporočajo iz kluba.

Dirka se bo začela v sredo v Aspire centru v Dohi, kjer bo 3,9 km dolg kronometer. Ostale ravninske etape potekajo po vsem Katarju. Največjo težavo bo kolesarjem povzročal močan veter.

Trener Mervar Boštjan: »Dirka je za nas nekoliko prezgodaj glede na program priprav, a vseeno nismo želeli pustiti priložnost, ki se nam jo ponudila. Na dirko potujejo: Radoslav Rogina, Primož Roglič, Klemen Štimulak, David Per in Domen Novak. Žal nam je, da se nismo mogli dogovoriti z ekipo Tinkoff-Saxo, katere član je še vedno Marko Kump, ki bo za Adrio lahko vozil šele po novem letu«.

Kristjan Fajt je bil lani na omenjeni dirki tretji in je pred odhodom v Doho dejal: »Na dirko odhajam bolje pripravljen kot lani, a vseeno kot lani rezultatsko nisem nastrojen. Predvsem želim uživat v lepem vremenu, opravit nekaj kvalitetnih kilometrov na toplem ter mogoče doživeti še kakšno novo izkušnjo v življenju. Če pa bo kdo od nas dosegel dober rezultat, bo ekspedicija popolna«.

Klemen Štimulak bo eden od Adriinih favoritov za dober rezultat: »V Katar odhajam z željo po dobrem treningu v toplem okolju. Za razliko od lani je bilo letos vreme doma pred dirko veliko slabše, posledično sem preživel manj časa na cestnem kolesu in to se bo sigurno poznalo pri končnem rezultatu.«

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava