rokomet

Spomladanski del sezone začeli z zmago nad Slovanom

13.12.2014 | 11:50 | STA

Foto: MRK Krka

Foto: MRK Krka

Ljubljana - Rokometaši novomeške Krke so v 14. krogu 1. NLB Leasing lige v gosteh premagali ljubljanski Slovan s 26:19 (14:7).

* Dvorana Kodeljevo, gledalcev 150, sodnika: Marko in Matjaž Pirc (oba Hrpelje).

* Slovan: Nunčič, Ži. Matajič 2, Grojzdek, Marinček, Bogdanović-Jenko 1, Berdajs, Selaković, Kete 4, Stojnić, Erak, Krivic 1, Topolovec 1, Kovačič 4, Ža. Matajič, Planinc 4, Sanković 2.

* Krka: Božič, Lavrič 1, Didovič, Okleščen 3, Bevec, Rojc, Pršina 1, Štangelj, Jakše 3, Rašo, Smolnik 9, Furdi, Cvikl 3, Potić 4, Adamčič, Klobčar 2.

Rokometaši iz dolenjske prestolnice so dosegli šesto zmago v državnem prvenstvu in se po številu točk izenačili z včerajšmnjimi osmoljenci iz Ljubljane. Oboji imajo po štirinajstih odigranih tekem po dvanajst točk, toliko so jih zbrali tudi rokometaši iz Škofje Loke, ki bodo danes gostili državne prvake iz Celja.

Ljubljančani so bili le v začetku tekme v vodstvu, nato pa so niti igre v svoje roke vzeli Dolenjci in si že po petnajstih minutah priigrali prednost treh golov (7:4), še bolj prepričljivo predstavo pa prikazali v drugi polovici prvega polčasa. V 20. minuti so povišali na 10:4, do odhoda na veliki odmor pa svojo zalogo v zadetkih še oplemenitili (14:7).

V drugem polčasu se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, Novomeščani so s preudarno igro zatrli vse ljubljanske poskuse po prevratu. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Žiga Smolnik z devetimi in Nikola Potić s štirimi goli, toliko so jih v poraženi zasedbi dosegli tudi Andraž Kete, David Kovačič in Nejc Planinc.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, novomeška pa bo gostila Sviš Ivančno Gorico. Obe tekmi bosta v soboto, 20. decembra.

‹ nazaj

Galerija (14)

rokomet-01
rokomet-02
rokomet-03
rokomet-04
rokomet-05
rokomet-06
rokomet-07
rokomet-08
rokomet-09
rokomet-10
rokomet-11
rokomet-12
rokomet-13
rokomet-14

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava