rokomet

Zmagi Trima in Rika, posavski rokometaši poraženi

14.12.2014 | 09:55 | STA

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

V 14. krogu 1. NLB Leasing lige v rokometu so Trebanjci v gosteh premagali ivanški Sviš, Ribničani so bili doma boljši od Izolčanov, Krško je doma klonilo proti ormoškemu Jeruzalemu, Sevnica pa je poraz priznala v Mariboru. Že v petek je Krka premagala Slovan.

Sviš Ivančna Gorica - Trimo Trebnje 27:34 (14:19)

Rokometaši trebanjskega Trima so v gosteh premagali Sviš Ivančno Gorico s 34:27 (19:14).

* Dvorana OŠ, gledalcev 450, sodnika: Parezanović (Ribnica) in Lesar (Ljubljana).

* Sviš Ivančna Gorica: Pekeč, Tekavec, Nered 5, Potokar, Bregar 1, Marušič, Zavodnik 6 (3), Hrovat, S. Stopar 6, Pekolj 4, Košir 1, Kalabić 4, Kristan, G. Stopar, Bučar.

* Trimo Trebnje: Jelovčan, Brana, Urbič, Radelj 2, Skol 4 (2), Kotar 2, Sušin 2, Željko 1 (1), Potočnik 3, Udovič, Sašek 7, Ferkulj 3, M. Grandovec 1, T. Grandovec 3, Florjančič 5 (1), Križman 1.

* Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 3 (3), Trimo Trebnje 6 (4).

* Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 14, Trimo Trebnje 6 minut.

* Rdeč karton: /.

Dolenjski derbi si je v osnovnošolski dvorani v Ivančni Gorici ogledalo 450 gledalcev, končal pa se je z zanesljivo zmago favoriziranih rokometašev iz Trebnjega.

Izbranci gostujočega trenerja Romana Šavriča so bili v vodstvu od prve do zadnje minute, hitro so povedli s 6:2, nato pa prednost zanesljivo držali do konca obračuna. V njem so se gostitelji trudili po svojih najboljših močeh, pomanjkljivosti v kakovosti skušali nadoknaditi s srčnostjo, a gosti so jih vseskozi nadzorovali in na koncu brez stresnih trenutkov tudi zanesljivo zmagali.

V zmagoviti ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Klemen Sašek s sedmimi in Luka Florjančič s petimi goli, v domači sta Denis Zavodnik in Simon Stopar dosegla po šest zadetkov.

Sviš Ivančna Gorica bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, trebanjska pa bo gostila Ribnico Riko. Obe tekmi bosta v soboto, 20. decembra.

Krško - Jeruzalem Ormož 25:33 (11:15)

Rokometaši ormoškega Jeruzalema so v gosteh premagali Krško s 33:25 (15:11).

* Dvorana SŠ Krško, gledalcev 150, sodnika: Brecelj (Ajdovščina) in Smolko (Gornja Radgona).

* Krško: Polutnik, Kozole, Zorič 1, Dragan 3 (1), Dular 1, Ban 3 (2), Rozman 1, Sobotič 7, Kodrič 1, Sikošek Peljko 1, Kastelic 1, Hriberšek 3 (1), Sendelbah 2, Bogovič, Zoran 1, Glogovšek.

* Jeruzalem Ormož: Kuzmančič, Kavčič, Bogadi 3, Radujković 2, Čudič 11 (4), Gregorc 1, Veselko, Grizolt, Kocbek 2, Balent, Kosi, Mesarič 10, Levak 2, Petrovič, Rajšpl 2, Šutalo.

* Sedemmetrovke: Krško 7 (4), Jeruzalem Ormož 4 (4).

* Izključitve: Krško 8, Jeruzalem Ormož 10 minut.

* Rdeč karton: /.

Ormožani so po pričakovanju dosegli šesto zmago v državnem prvenstvu, Krčani pa ostajajo na dnu lestvice z vsega dvema točkama.

Izbranci domačega trenerja Gašperja Kovača, ki je v začetku tega meseca zamenjal Nenada Stojakovića, so večji del prvega polčasa kljubovali favoriziranim Ormožanom, ki so si prednost štirih golov priigrali šele v sami končnici. V začetku drugega polčasa so gosti povsem zagospodarili na igrišču in si hitro priigrali osem golov prednosti (22:14) ter tekmo mirno pripeljali do konca.

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj razpoložena prvi strelec državnega prvenstva Bojan Čudič z enajstimi in Danijel Mesarič z desetimi goli, v domači pa je Tadej Sobotič dosegel sedem zadetkov.

Zasedba iz Krškega bo v prihodnjem krogu gostovala v Izoli, ormoška pa bo gostila Slovenj Gradec 2011. Obe tekmi bosta v soboto, 20. decembra.

Riko Ribnica - Istrabenz Plini Izola 26:23 (11:12)

Rokometaši Ribnice Rika so premagali Istrabenz Pline Izolo s 26:23 (11:12).

* Športna dvorana, gledalcev 150, sodnika: Humek (Dobova) in Murko (Šmarje pri Jelšah).

* Riko Ribnica: Perovšek, Klarič, Leban 8 (5), Fink 4, Atanasov, Grebenc 1, Henigman 1, Skušek 2 (1), Andoljšek 2, Pucelj 3, Pahulje, Nosan, Markovič 5, Batinič, Košmrlj.

* Istrabenz Plini Izola: Vončina, Jurič 5, Madžarević, Grbec, Božič 7 (3), Žgavec, Čosić 6, Vuković 5, Kević, Matjaševič.

* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 9 (6), Istrabenz Plini Izola 4 (3).

* Izključitve: Riko Ribnica 14, Istrabenz Plini Izola 12 minut.

* Rdeč karton: Grebenc (29.).

Ribničani so se dolgo časa mučili s tekmeci z Obale, na koncu pa vendarle osvojili obe točki in z deveto zmago zadržali peto mesto v državnem prvenstvu.

Tekma je bila vseskozi izenačena, številčno "podhranjeni" Primorci, ki so v deželo suhe robe pripotovali zgolj z desetimi igralci, so si na začetku drugega polčasa priigrali dva gola prednosti (13:11). Gostitelji so kar nekaj časa potrebovali, da so strnili svoje vrste, po njihovem vodstvu s 17:16 pa si vse do konca zanimive tekme niso več privoščili rezultatskega primanjkljaja.

V ribniški ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Patrik Leban z osmimi in Alen Markovič s petimi zadetki, v gostujoči pa so se le štirje igralci vpisali med strelce. Prav vsi so bili učinkoviti, najbolj Peter Božič, ki je tekmo končal s sedmimi goli.

Zasedba iz Ribnice bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, izolska pa bo gostila Krško. Obe tekmi bosta v soboto, 20. decembra.

Maribor Branik - Sevnica 33:18 (15:9)

Rokometaši mariborskega Branika so premagali Sevnico s 33:18 (15:9).

* Dvorana Tabor, gledalcev 150, sodnika: Deržek (Ajdovščina) in Čretnik (Celje).

* Maribor Branik: Škalički, Taletović, Čudič, Cingesar 5, Kaleb 1, Špelić 5, Jamnik 1, Poklar 1, Sok 2 (2), Fidel 2, Žabič 3, Verdinek 3 (1), Mišković 3, Mlakar 7.

* Sevnica: Gerčar, Brglez, Župevc, Dražetič, Gorenjak 1, Ž. Krnc, Djurdjević 9 (3), Suholežnik, Cigler, J. Krnc, Fižuleto, Kuhar, Brilej, Bezgovšek, Gjerek, Pernovšek.

* Sedemmetrovke: Maribor Branik 6 (3), Sevnica 3 (3).

* Izključitve: Maribor Branik 8, Sevnica 10 minut.

* Rdeč karton: Suholežnik (30.).

Mariborčani niso imeli težav s Sevničani, dosegli so že dvanajsto zmago v državnem prvenstvu in zadržali visoko tretje mesto na lestvici. Za vodilnimi Celjani zaostajajo štiri, za drugouvrščenimi Velenjčani dve točki, medtem ko so predzadnji Sevničani doživeli že trinajsti poraz.

Izbranci slovenskega selektorja in mariborske ekipe Borisa Denića so prevladovali od prve do zadnje minute. Njihova zmaga v nobenem trenutku ni bila ogrožena, Sevničani jim niso bili enakovredni v nobeni rokometni prvini, o tem zgovorno priča končni izid.

V domači ekipi je Žiga Mlakar dosegel sedem golov, Nikola Špelić in Darko Cingesar po pet, v gostujoči pa je bil najbolj učinkovit Djurdjević z devetimi zadetki.

Mariborska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila velenjsko Gorenje, sevniška pa bo gostila Urbanscape Loko. Obe tekmi bosta v soboto, 20. decembra.

- lestvica:

1. Celje Pivovarna Laško 28

2. Gorenje Velenje  26

3. Maribor Branik  24

4. Trimo Trebnje 20

5. Riko Ribnica 18

6. Slovenj Gradec 14

7. Jeruzalem Ormož 13

8. Urbanscape Loka 12

9. Krka 12

10. Slovan 12

11. Sviš Ivančna Gorica  8

12. Istrabenz Plini Izola  5

13. Sevnica  2

14. Krško  2

‹ nazaj

Komentarji (1)

14.12.2014OceniNika 
Kaj pa članice ? Niso igrale ali DL ne mara ženskega športa ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava