kronika

Skrbno zaklepajte klobase, (lačni) tatovi so na preži!

17.12.2014 | 16:00 | M. M.

Zaklepajte jih! (Foto: arhiv DL)

Zaklepajte jih! (Foto: arhiv DL)

Na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini policisti decembra in tudi januarja običajno prejmejo več prijav o tatvinah suhomesnatih izdelkov. V preteklih letih je šlo za tatvine iz objektov, namenjenih sušenju mesa, ki so bili manj varovani, odklenjeni ali celo odprti. V posameznih primerih so tatovi odnesli večje količine mesa in oškodovancem povzročili veliko premoženjsko škodo.

Policisti zato občanom svetujejo, da tovrstne objekte skrbno zaklepajo in izdelke hranijo na varnih mestih. Poskrbijo naj tudi za varno hrambo ključev in jih ne puščajo na t.i. »skritih mestih« v bližini objektov. V primeru, da opazijo sumljive osebe, ki bi lahko izvrševale kazniva dejanja ali opazovale objekte, naj o tem takoj obvestijo policiste na številko 113 ali pokličejo najbližjo policijsko postajo, danes med drugim opozarjajo s PU Novo mesto.

Vlomil skozi pritlično okno

V Straži je sinoči med 18. in 19. uro neznanec skozi priprto pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, ukradel je denar in bančno kartico. Storilec je kmalu po tatvini na bančnem avtomatu dvignil gotovino. Za kakšen znesek gre, policisti ne navajajo.

Kadil bo

V minuli noči je v Metliki nekdo vlomil v prodajalno in vzel večjo količino tobačnih izdelkov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Škode za tri tisočake

Na Glavnem trgu v Novem mestu pa je prav tako v minuli noči neznanec vlomil v kombinirano vozilo in iz tovornega dela odnesel električno ročno orodje. Lastnika je oškodoval za 3000 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (2)

17.12.2014 1   (1)   (0)   OceniTITO 
Ne, ne zaklepat v eno dat strupa za štakore pa da vidimo če se bo naslednji upal! Vi pa jim s takim naslovom dajete še potuho!!!!!!!!!!!!!!
18.12.2014OceniBrajdimir-brat od cigana 
Moj brat Nande šploh ne krade, on šamu uzame tam kjer je !!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava