posavje

Velika dvorana krškega kulturnega doma v novi podobi

18.12.2014 | 07:45 | M. M.

Današnji koncert ob otvoritveni slovesnosti se bo začel ob 18. uri. (Foto: občina Krško)

Današnji koncert ob otvoritveni slovesnosti se bo začel ob 18. uri. (Foto: občina Krško)

Velika dvorana krškega kulturnega doma v novi podobi

Krško - Obnova velike dvorane in spremljajočih prostorov 37 let starega kulturnega doma Krško, ki je stekla junija, se je ta mesec zaključila, danes pa bo tam potekala tudi slavnostna otvoritev s koncertom Big banda RTV Slovenija. Celotna vrednost obnove je znašala 1,7 milijona evrov, iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in državnega proračuna pa bo sofinancirana v predvideni višini 1, 4 milijona evrov, strošek občine bo 315.000 evrov.

Kot je na včerajšnji novinarski konferenci pred odprtjem povedal župan Miran Stanko, so obnovitvena dela velike dvorane, ki so po podpisu pogodbe s Kostakom stekla sredi junija letos, med drugim obsegala menjavo stropa z akustično preureditvijo, izolacijo stropa oz. strehe objekta, menjave parketa na odru, stenskih oblog z akustično preureditvijo, glavne odrske zavese in sedežev, vzpostavitev pregradnega sistema avditorija, digitalizacijo kinematografa, menjavo ozvočenja in drugo.

Poleg estetskega učinka in udobnih sedežev, kar je zelo pomembno za obiskovalce, so bistvene vse energetske in funkcionalne izboljšave ter tehnične posodobitve, poudarja direktorica kulturnega doma Katja Ceglar. Gre predvsem za novo dvoransko ozvočenje, mehanizacijo scenskih vlekov, hidravliko orkestrske jame, posodobitev razsvetljave in digitalizacijo kinematografa, indukcijsko zanko, akustične izboljšave, novo avdio-video tehniko ter nov klavir. Bistveno se tako izboljšujejo tudi pogoji za nastopajoče oz. izvajalce umetniških programov. Velika dvorana je ena redkih v slovenskih kulturnih domovih, ki ima orkestrsko jamo, ki jo bo tako mogoče bistveno enostavneje pripraviti, možne bodo scensko zahtevnejše gledališke in plesne predstave. Obnovili so tudi garderobe za nastopajoče, sanitarije v garderobah za nastopajoče in garderobe za obiskovalce, so sporočili iz Krškega.

Zvočni zapisi

Katja Ceglar o obnovi KD Krško

Andrej Sluga o razpisu za projekt obnove KD Krško

‹ nazaj

Galerija (5)

kk-11
kk-12
kk-13
kk-14
kk-15

Komentarji (1)

18.12.2014Ocenikrcan 
Res lepo in pohvalno za prevnovo KD,a kaj,ko ob otvoritvi zunaj stoji plastična jelka ni to malo grenki občutek,saj bi saj tukaj bila naravna jelka,a bo kdo spet rekel,da je treba varčevati tudi ta ni zastonj,Arh fino služi iz strani občine.Letos pa res občina Krško varčuje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava