dolenjska

Dvoletni proračun kmalu v javno obravnavo

18.12.2014 | 11:45 | M. Ž.

Topliški svetniki so bili soglasni pri vseh točkah dnevnega reda, so pa vsebino osrednjih točk dodobra predelali na neformalnem sestanku pred sejo sveta. (Foto: M. Ž.)

Topliški svetniki so bili soglasni pri vseh točkah dnevnega reda, so pa vsebino osrednjih točk dodobra predelali na neformalnem sestanku pred sejo sveta. (Foto: M. Ž.)

Župan Jože Muhič in direktor občinske uprave Rado Javornik.

Župan Jože Muhič in direktor občinske uprave Rado Javornik.

Dolenjske Toplice - Topliški svetniki so na včerajšnji seji soglasno v skorajšnjo javno razpravo poslali proračuna za prihodnji dve leti, potrjevali pa ju bodo okoli 20. januarja. Ker tako proračuna za prihodnje leto še nimajo, jih je župan Jože Muhič seznanil s sklepom o začasnem financiranju, da bo občina lahko normalno delovala do njegovega sprejema, sicer pa lahko začasno financiranje traja največ tri mesece.

V predlogu proračuna za leto 2015 predvidevajo za malo manj kot 3,8 milijona prihodkov in malo manj kot 4,2 milijona odhodkov, za leto 2016 pa za dobrih 3,8 milijona prihodkov in odhodkov. Glavni naložbi sta izgradnja čistilne naprave in zbirno reciklažnega centra na lokaciji sedanje čistilne naprave v Dolenjskih Toplicah ter suhokranjski vodovod.

V nadaljevanju so potrdili tudi odbore in komisije ter občinsko volilno komisijo. Odbor za komunalo sestavljajo Mitja Zupančič (predsednik), Aleš Pršina, Alojz Puhan, Vid Klančičar, Miran Perko, Bojan Kobe in Uroš Mavsar; odbor za gospodarstvo Jože Pavlin (predsednik), Jure Filipović, Marjan Štangelj, Andreja Šenica, Damjan Kralj, Darko Vidic in Andreja Šenica; odbor za družbene dejavnosti Mojca Šenica (predsednica), Mišel Gorše, Jožica Kotar, Urša Beg, Karmen Potočar, Rosana Dular in Slavica Strajnar; statutarno pravno komisijo Marjan Štangelj (predsednik), Jože Pavlin in Alma Iveković ter komisijo za pritožbe občanov Jure Filipović (predsednik), Urša Beg in Jože Zupančič.

V nadzorni odbor občine so imenovali Darinko Nardin, Romana Lavriča, Mateja Ivanka, Natalijo Poš in Draga Celiča, v občinsko volilno komisijo pa Ano Novina (predsednica), Anito Klobučar (namestnica predsednice), Janjo Matkovič, Janeza Šafarja in Urško Bučar ter za namestnike članov Staneta Kumelja, Jožeta Štruclja in Alena Ćatovića.

‹ nazaj

Galerija (10)

seja02
seja04
seja05
seja06
seja07
seja08
seja09
seja10
seja11
seja12

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava